Trenutna pozicija: Naslovnica>Županija>Samobor
DAN PLANETA ZEMLJE
Samobor će i ove godine biti grad bez olupina
Akcija ''Očistimo Hrvatsku od auto olupina'' provodi se osmu godinu za redom, a u Samoboru je već izvučeno 300-tinjak olupina
slika vijesti

Photo Samobor.hr
Članak

Autor: Samobor.hr
Objavljeno: 18.04.2012. 15:54h

I ove godine Grad Samobor će povodom 22. travnja, Dana planeta Zemlje, provesti akciju ''Samobor, grad bez olupina''.

Akcija Očistimo Hrvatsku od auto olupina provodi se osmu godinu za redom, a u sklopu nje sa samoborskog područja izvučeno je već 300-tinjak olupina. Idejni začetnik akcije je Samoborac, renomirani fotograf Romeo Ibrišević.

Prva ovogodišnja olupina bit će izvučena u Noršić Selu u četvrtak, 19. travnja u 11 sati, kada će gradonačelnik Samobora Krešo Beljak simboličnim rezanjem olupine započeti akciju i pozvati sve sugrađane u kampanju borbe protiv divljih odlagališta, a za čišći i ljepši Samobor.

Na taj način Grad Samobor pridružit će se međunarodnoj kampanji borbe protiv divljih odlagališta pod nazivom Zelena čistka – jedan dan za čisti okoliš (World cleanup – Let´s do it world!) koja se provodi diljem svijeta.

ključne riječi dan planeta zemlje, samobor, grad bez olupina, krešo beljak, romeo ibrišević, zelena čistka
Imate zanimljivu priču, fotografiju, video? Tišti Vas neki problem ili mislite da bi bilo nešto zanimljivo za objaviti? Ispunite formular za kontakt, ostavite podatke i naši novinari kontaktirat će Vas u najbržem roku...