SAMOBOR

Postavljen drveni

most do igrališta RK Rudar

GRAĐANSKA INICIJATIVA

Samobor.hr

S obzirom da je rukometno igralište omiljeno okupljališta mladih, postavljanjem drvenog mosta ostvaren je alternativni pristup igralištu

Autor:  www.samoborskiglasnik.net

Objavljeno: 04.04.2012. 11:17h

Iza zgrade RK Rudar postavljen je drveni mostić koji povezuje šetnicu i rukometno igralište. Most je napravljen u sklopu građanske inicijative Naš doprinos zajednici.

Projekt kojeg je MO Rude prijavio na natječaj krajem prošle godine sufinanciran je od strane Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva i Zaklade Zamah s ukupno 13.000 kuna, dok je preostali iznos osigurao MO Rude iz fašničke nagrade.

S obzirom da je rukometno igralište jedno od glavnih okupljališta mladih u mjestu, postavljanjem drvenog mosta ostvaren je alternativni pristup rukometnom igralištu kojem se do sada moglo pristupiti jedino s vrlo prometne županijske ceste Samobor – Rude – Jastrebarsko.

Ovom građanskom inicijativom bitno je poboljšana sigurnost mještana, naročito djece, te je olakšan njihov pristup igralištu. MO Rude ovom prilikom zahvaljuje Tihomiru Lehpameru, koji je besplatno ustupio dio svojeg zemljišta za realizaciju ove građanske inicijative.

Inače, Zaklada Zamah sufinancirala je i prošle godine postavljanje tegli s cvijećem na mostove, a MO Rude će tijekom travnja nabavkom novih sadnica nastaviti prošlogodišnji projekt.

KLJUČNI PODACI

  • GRAĐANSKA INICIJATIVA
  • Postavljen drveni most do igrališta RK Rudar

Autor:

 www.samoborskiglasnik.net

04.04.2012.

11:17h


ŽUPANIJA, NAJČITANIJE