Trenutna pozicija: Naslovnica>Županija>Samobor
PLESNI FILM
Polaganost Trupe To na Danima hrvatskog filma
Rad grupe temelji se na eksperimentalnom pristupu plesu, pokretu i glasu te na traženju individualnih i vlastitih preokupacija
slika vijesti

Photo Samobor.hr
Članak

Autor: Samobor.hr
Objavljeno: 18.04.2012. 11:56h

Plesni film Trupe To Polaganost (Slowliness) uvršten je u glavni program 21. Dana hrvatskog filma, u konkurenciji eksperimentalnih filmova.

Projekcija će se biti u četvrtak, 19. travnja 2012. godine, u bloku filmova Eksperimentalni 1 koji počinju od 16 sati, u SC-u, Savska cesta 25, u Zagrebu. Pretpostavljeno vrijeme početka filma Polaganost je oko 17.15 sati, a ulaz je slobodan.

U tridesetminutnom eksperimentalnom plesnom filmu, stvaranom od 2008. do 2011. godine, sedam izvođačica u srazu s prirodom grade intiman svijet. Kruženje voda, nepregledna polja i apstraktne strukture isprepliću se kroz prirodne cikluse. Pokret suptilno nastaje i nestaje u ritmu kadrova uz originalnu glazbu Jeanne Fremaux. 

Trupa To osnovana je 2000. godine u Samoboru i djeluje pod umjetničkim vodstvom Ive Pavičić. Rad grupe temelji se na eksperimentalnom pristupu plesu, pokretu i glasu te na traženju individualnih i vlastitih preokupacija. U proteklih deset godina, Trupa To je svoje ideje oblikovala kroz razne medije: cjelovečernje plesno-kazališne predstave, performanse na otvorenom, site-specific performanse, izložbe u pokretu, te eksperimentalni poetsko-plesni film.

Vezani članci:
FACEBOOK KOMENTARI
ključne riječi polaganost, film, ekperimentalni film, ples, umjetnost, dani hrvatskog filma
Imate zanimljivu priču, fotografiju, video? Tišti Vas neki problem ili mislite da bi bilo nešto zanimljivo za objaviti? Ispunite formular za kontakt, ostavite podatke i naši novinari kontaktirat će Vas u najbržem roku...