SAMOBOR

Polaganost Trupe

To na Danima hrvatskog filma

PLESNI FILM

Samobor.hr

Rad grupe temelji se na eksperimentalnom pristupu plesu, pokretu i glasu te na traženju individualnih i vlastitih preokupacija

Autor: Samobor.hr

Objavljeno: 18.04.2012. 11:56h

Plesni film Trupe To Polaganost (Slowliness) uvršten je u glavni program 21. Dana hrvatskog filma, u konkurenciji eksperimentalnih filmova.

Projekcija će se biti u četvrtak, 19. travnja 2012. godine, u bloku filmova Eksperimentalni 1 koji počinju od 16 sati, u SC-u, Savska cesta 25, u Zagrebu. Pretpostavljeno vrijeme početka filma Polaganost je oko 17.15 sati, a ulaz je slobodan.

U tridesetminutnom eksperimentalnom plesnom filmu, stvaranom od 2008. do 2011. godine, sedam izvođačica u srazu s prirodom grade intiman svijet. Kruženje voda, nepregledna polja i apstraktne strukture isprepliću se kroz prirodne cikluse. Pokret suptilno nastaje i nestaje u ritmu kadrova uz originalnu glazbu Jeanne Fremaux. 

Trupa To osnovana je 2000. godine u Samoboru i djeluje pod umjetničkim vodstvom Ive Pavičić. Rad grupe temelji se na eksperimentalnom pristupu plesu, pokretu i glasu te na traženju individualnih i vlastitih preokupacija. U proteklih deset godina, Trupa To je svoje ideje oblikovala kroz razne medije: cjelovečernje plesno-kazališne predstave, performanse na otvorenom, site-specific performanse, izložbe u pokretu, te eksperimentalni poetsko-plesni film.

KLJUČNI PODACI

  • PLESNI FILM
  • Polaganost Trupe To na Danima hrvatskog filma

Autor:

Samobor.hr

18.04.2012.

11:56h


ŽUPANIJA, NAJČITANIJE