SAMOBOR

Mladi inovatori

dobili novčanu nagradu

PRIJEM KOD GRADONAČELNIKA

Samobor.hr

Gradonačelnik Beljak čestitao je učenicima na uspjesima, rekavši da Grad Samobor prati njihov rad i kako su ponosni na njih

Autor: Samobor.hr

Objavljeno: 21.06.2012. 15:49h

Samoborski gradonačelnik Krešo Beljak primio je mlade nagrađivane inovatore, učenike samoborske Srednje strukovne škole Juricu Rešetara i Josipa Barbića, uz koje su bili mentor Ivan Vlainić i ravnatelj škole Davor Škiljan. Tom je prigodom predao mladim inovatorima bon s novčanim iznosom te zemljopisno – povijesnu monografiju Samobor, koja je također pripala mentoru i ravnatelju.

Gradonačelnik Beljak čestitao je učenicima na uspjesima, rekavši da Grad Samobor prati njihov rad i kako su ponosni na njih i Srednju strukovnu školu, jer uspjesi i priznanja koja dobivaju su nastavak bogate tradicije koja traje već duži niz godina.

U ime učenika na darovima i potpori koju su dobivali zahvalio je ravnatelj Srednje strukovne škole Davor Škiljan. Upozorio je da je ovo uspjeh kompletnog samoborskog školstva, jer su i učenici i mentori u ovom gradu završili osnovnu i sada srednju školu. Najavio je i još noviteta i iznenađenja. I mentor Ivan Vlainić zahvalio je Gradu na potpori, naglasivši da je Samobor poznat po tradiciji obrtništva i inovatorstva, a da su to temelji daljnjeg unapređenja proizvodnje.

Jedan od najvećih uspjeha Jurice Rešetara i Josipa Barbića do sada je nastup u Ženevi na jubilarnom 40. Sajmu inovacija, na kojima su osvojili tri medalje – Jurica zlato i srebro za detektor mina i požara te LED kocku, a Josip broncu za pametnu pasivnu kuću.

Na ovom svjetskom sajmu inovacija međunarodni ocjenjivački sud, sastavljen od 84 svjetska stručnjaka, odabrao je najuspješnije među više od 1100 izloženih inovacija, koje je vidjelo oko 60 tisuća posjetitelja.

Uz gradonačelnika su na prijemu 20. lipnja bili njegov zamjenik Željko Stanec, pročelnik Odjela za gospodarstvo i financije Željko Radovanić i viši savjetnik za prosvjetu, šport i tehničku kulturu u Odjelu za društvene djelatnosti Marijan Kižlin.

KLJUČNI PODACI

  • PRIJEM KOD GRADONAČELNIKA
  • Mladi inovatori dobili novčanu nagradu

Autor:

Samobor.hr

21.06.2012.

15:49h


ŽUPANIJA, NAJČITANIJE