JASTREBARSKO

Jaskanske balerine

osvojile četiri nagrade

VELIKI USPJEH

Jastrebarsko.hr

Sve što je Grad uložio u vas opravdano je. Vaše postignuće cijenimo i želimo vas potaknuti da tako nastavite, kazao je balerinama Novosel

Autor: R.I.

Objavljeno: 13.06.2012. 11:33h

Povodom iznimnog uspjeha Baletnog studija Jastrebarsko i osvojene četiri nagrade na Svjetskom plesnom natjecanju u Poreču, zamjenici gradonačelnika Zvonimir Novosel i Stipe Bućar danas su u prostorijama Gradske uprave službeno primili jaskanske balerine i njihovu voditeljicu Svetlanu Lukić.

-.-Jastrebarsko.hr-.-Marta Brkljačić, Jana Frkonja, Ines Majcunić, Gloria Meštrić, Morana Pustaj i Eva Režek članice su jaskanskog Baletnog studija. Na prijemu balerina, koje su se iskazale u vrlo složenim koreografijama i formacijama kojima su suvremeni ples pretvorile u moderan, te tako postigle izniman uspjeh, obratio se zamjenik gradonačelnika Zvonimir Novosel te im uputio svoje iskrene čestitke.

- U ime Grada i svoje osobno ime čestitam vam na izvrsnim rezultatima. Grad je ponosan što imamo ovako talentirane mlade dame, koje su pokazale kako upornost, znanje, trud i ljubav koju ulažu u ples vode ka uspjehu. Živimo u bogatom gradu, a vaša postignuća čine ga još bogatijim i zato nemojte odustati. Sve što je Grad uložio u vas opravdano je. Vaše postignuće cijenimo i želimo vas potaknuti da u istom smjeru nastavite - rekao je zamjenik gradonačelnika Zvonimir Novosel.

Pedagoginja i koreografkinja Svetlana Lukić ovom prilikom je izjavila kako je ovo najveći uspjeh Baletnog studija do sada, te kako je European Dance Union prepoznao kvalitetu naših balerina. Time se prenosi dobar glas o gradu Jastrebarskom diljem svijeta. Voditeljica se ujedno zahvalila na pomoći i potpori Grada svih 13 godina postojanja Baletnog studija Jastrebarsko.

Seniorke Baletnog studija osvojile su prvo mjesto s ''Plesom vatre'' iz baleta ''Bajadera'' L.Minkusate, zatim drugo mjesto u kategoriji balet ''Španjolskim plesom'' iz baleta ''Orašar'' P.I. Čajkovskog i točkom ''Rastanak'' na glazbu J.M. Zelwera u kategoriji suvremenog plesa.  Treće mjesto osvojile su u kategoriji musical theatre točkom ''Cell Block Tango'' iz mjuzikla ''Chicago''. Na samom kraju balerine su uručile zahvalnicu Gradu Jastrebarsko za danu donaciju povodom nastupa na svjetskom prvenstvu World DanceMasters 2012.

KLJUČNI PODACI

  • VELIKI USPJEH
  • Jaskanske balerine osvojile četiri nagrade

Autor:

R.I.

13.06.2012.

11:33h


ŽUPANIJA, NAJČITANIJE