IVANIĆ GRAD

Ivanić Grad omogućuje

građanima uređenje vrtova

GRADSKI VRTOVI

Zvonimira Ivanišević/ Zagrebancija

Nezaposlenima i osobama u socijalnoj potrebi Grad Ivanić-Grad će osigurati sadni materijal, a prema potrebi pripremiti zemljište za sadnju

Autor: R.I.

Objavljeno: 05.04.2012. 12:04h

Grad Ivanić-Grad pokreće projekt uređenja obradivih  zemljišta u vlasništvu Grada pod nazivom Gradski vrtovi te omogućuje zainteresiranim građanima koji žele obrađivati vrt da rezerviraju dio parcele i osiguraju sadnju vrta već ovog proljeća.

Ivanić-Grad slijedi praksu modernih europskih zemalja koje su ovim projektom unaprijedile lokalnu proizvodnju, osigurale financijske i energetske uštede u korist svojih građana.

Mole se zainteresirani građani da do ponedjeljka 16. travnja podnesu prijavu u prizemlju Gradske  uprave između 7,30 i 10,00 sati. Javiti se možete putem e-maila pripravnici Ani Šipek na adresu ana.sipek@ivanic-grad.hr koja će Vam proslijediti prijavni obrazac i priručnik za obradu vrta.

Veličina parcele za iznajmljivanje u europskim zemljama kreće se između 50 i 400 kvadratnih metara obradive površine, te postoje spremišta za alat za obrađivanje vrta. Vrtlari se često organiziraju u takozvane allotment udruge. Vrtovi su namjenjeni sadnji povrća, voća i cvijeća.

Nezaposlenima i osobama u socijalnoj potrebi Grad Ivanić-Grad će osigurati sadni materijal, a prema potrebi pripremiti zemljište za sadnju.

KLJUČNI PODACI

  • GRADSKI VRTOVI
  • Ivanić Grad omogućuje građanima uređenje vrtova

Autor:

R.I.

05.04.2012.

12:04h


ŽUPANIJA, NAJČITANIJE