Trenutna pozicija: Naslovnica>Županija>Ivanić Grad
GRADSKI VRTOVI
Ivanić Grad omogućuje građanima uređenje vrtova
Nezaposlenima i osobama u socijalnoj potrebi Grad Ivanić-Grad će osigurati sadni materijal, a prema potrebi pripremiti zemljište za sadnju
slika vijesti

Photo Zvonimira Ivanišević/ Zagrebancija
Članak

Autor: R.I.
Objavljeno: 05.04.2012. 12:04h

Grad Ivanić-Grad pokreće projekt uređenja obradivih  zemljišta u vlasništvu Grada pod nazivom Gradski vrtovi te omogućuje zainteresiranim građanima koji žele obrađivati vrt da rezerviraju dio parcele i osiguraju sadnju vrta već ovog proljeća.

Ivanić-Grad slijedi praksu modernih europskih zemalja koje su ovim projektom unaprijedile lokalnu proizvodnju, osigurale financijske i energetske uštede u korist svojih građana.

Mole se zainteresirani građani da do ponedjeljka 16. travnja podnesu prijavu u prizemlju Gradske  uprave između 7,30 i 10,00 sati. Javiti se možete putem e-maila pripravnici Ani Šipek na adresu ana.sipek@ivanic-grad.hr koja će Vam proslijediti prijavni obrazac i priručnik za obradu vrta.

Veličina parcele za iznajmljivanje u europskim zemljama kreće se između 50 i 400 kvadratnih metara obradive površine, te postoje spremišta za alat za obrađivanje vrta. Vrtlari se često organiziraju u takozvane allotment udruge. Vrtovi su namjenjeni sadnji povrća, voća i cvijeća.

Nezaposlenima i osobama u socijalnoj potrebi Grad Ivanić-Grad će osigurati sadni materijal, a prema potrebi pripremiti zemljište za sadnju.

Vezani članci:
FACEBOOK KOMENTARI
ključne riječi grad ivanić grad, gradski vrtovi, sadnice, cvijeće, ušteda, novac
Imate zanimljivu priču, fotografiju, video? Tišti Vas neki problem ili mislite da bi bilo nešto zanimljivo za objaviti? Ispunite formular za kontakt, ostavite podatke i naši novinari kontaktirat će Vas u najbržem roku...