Trenutna pozicija: Naslovnica>Županija>Ivanić Grad
OBRTNICI STAROG IVANIĆA
Duh starih vremena posjetio grad Ivanić Grad
Povodom Dana grada organizirano je četrdesetak događanja tijekom mjeseca lipnja, a ključna svečanost održat će se 8. lipnja
slika vijesti

Photo Elizabeta Rebernišak
Članak

Autor: Elizabeta Rebernišak
Objavljeno: 06.06.2012. 14:44h

U povodu obilježavanja Dana grada Ivanić Grada, u prostorijama Turističke zajednice Zagrebačke županije otvorena je izložba "Obrtnici starog Ivanića". Šestom ovogodišnjom izložbom, održanom u Turističkoj zajednici, nastavlja se s promocijom tradicije te kulturnih i prirodnih vrednota Županije.

Okupljenima se obratio i gradonačelnik Ivanić-Grada Boris Kovačić koji je svečano otvorio izložbu.

 - Sve vas pozivam koji mogu da nam se pridružite u Ivaniću na obilježavanju Dana grada – istaknuo je Kovačić.

Izložbu su pripremili članovi Udruge građana "Prijatelji baštine – Amici hereditatis, Ivanić Grad", a kroz izložbu se prati priča o tridesetak obrtnika i njihovih obitelji s detaljnim opisima obrta, ali i pričama iz života starih Ivanićana.

 - Cilj ove izložbe je upoznavanje s bogatom poviješću starog Ivanića, sa životom koji su prije vodili stari Ivanićani i prve obrtničke obitelji koje su vodile obrte koje današnje vrijeme više ne poznaje – istaknula je Katarina Magić Koščević, predsjednica Udruge građana "Prijatelji baštine – Amici hereditatis, Ivanić Grad".

Brojna događanja, od kojih valja istaknuti 8. obrtnički sajam "tradicija, gastronomija, turizam", ovog će lipnja razveselite mještane Ivanić Grada.

Vezani članci:
FACEBOOK KOMENTARI
ključne riječi ivanić grad, obrtnici, izložba
Imate zanimljivu priču, fotografiju, video? Tišti Vas neki problem ili mislite da bi bilo nešto zanimljivo za objaviti? Ispunite formular za kontakt, ostavite podatke i naši novinari kontaktirat će Vas u najbržem roku...