IVANIĆ GRAD

Duh starih vremena

posjetio grad Ivanić Grad

OBRTNICI STAROG IVANIĆA

Elizabeta Rebernišak

Povodom Dana grada organizirano je četrdesetak događanja tijekom mjeseca lipnja, a ključna svečanost održat će se 8. lipnja

Autor: Elizabeta Rebernišak

Objavljeno: 06.06.2012. 14:44h

U povodu obilježavanja Dana grada Ivanić Grada, u prostorijama Turističke zajednice Zagrebačke županije otvorena je izložba "Obrtnici starog Ivanića". Šestom ovogodišnjom izložbom, održanom u Turističkoj zajednici, nastavlja se s promocijom tradicije te kulturnih i prirodnih vrednota Županije.

Okupljenima se obratio i gradonačelnik Ivanić-Grada Boris Kovačić koji je svečano otvorio izložbu.

 - Sve vas pozivam koji mogu da nam se pridružite u Ivaniću na obilježavanju Dana grada – istaknuo je Kovačić.

Izložbu su pripremili članovi Udruge građana "Prijatelji baštine – Amici hereditatis, Ivanić Grad", a kroz izložbu se prati priča o tridesetak obrtnika i njihovih obitelji s detaljnim opisima obrta, ali i pričama iz života starih Ivanićana.

 - Cilj ove izložbe je upoznavanje s bogatom poviješću starog Ivanića, sa životom koji su prije vodili stari Ivanićani i prve obrtničke obitelji koje su vodile obrte koje današnje vrijeme više ne poznaje – istaknula je Katarina Magić Koščević, predsjednica Udruge građana "Prijatelji baštine – Amici hereditatis, Ivanić Grad".

Brojna događanja, od kojih valja istaknuti 8. obrtnički sajam "tradicija, gastronomija, turizam", ovog će lipnja razveselite mještane Ivanić Grada.

KLJUČNI PODACI

  • OBRTNICI STAROG IVANIĆA
  • Duh starih vremena posjetio grad Ivanić Grad

Autor:

Elizabeta Rebernišak

06.06.2012.

14:44h


ŽUPANIJA, NAJČITANIJE