Trenutna pozicija: Naslovnica>Županija>Velika Gorica
GRADNJA POČELA 2009.
Blagoslovljeno novo gradsko groblje u Gorici
Ovime je groblje u potpunosti spremno za prve ukope, koje prema procjenama, Vg Komunalac kao upravitelj groblja očekuje sljedećeg tjedna
slika vijesti

Photo Gorica.hr
Članak

Autor: Gorica.hr
Objavljeno: 28.06.2012. 10:20h

Dekan Velikogoričko odranskog dekanata vlč. Josip Ružman danas je blagoslovio novo velikogoričko groblje u Kušancu. Uz vlč. Ružmana blagoslovu su nazočili i ostali svećenici goričkog dekanata, kao i gradski čelnici.

Ovime je groblje u potpunosti spremno za prve ukope, koje prema procjenama, Vg Komunalac kao upravitelj groblja očekuje sljedećeg tjedna.

Groblje Kušanec nalazi se na južnom dijelu administrativnog područja Grada Velike Gorice, oko 4 kilometra od urbanog dijela grada Velike Gorice uz državnu cestu koja povezuje Veliku Goricu i Pokupsko. Do njega se može doći javnim prijevozom, putem linija koje prometuju na relaciji prema Velikoj Buni, prema Mraclinu i prema Kozjači.

Prije blagoslova u gradskoj je upravi održana i konferencija za medije na kojoj je predstavljen cijeli projekt groblja.

- Ukupna planirana površina obuhvata cijelog kompleksa groblja je cca 24,178 ha, dok površina prve faze iznosi cca 11,952 ha. Grad Velika Gorica započeo je s izgradnjom novog groblja u Kušancu 2009. godine, dio nabave proveden je u 2010., određeni dio radova u 2011. godini, a u ovoj godini groblje se gradi iz sredstava kredita. Velika Gorica nakon 150 godina dobiva novo groblje koje se, istina, gradi u fazama, ali je već sada dosadašnjom izgradnjom spremno za ukope - istaknuo je gradonačelnik Dražen Barišić.

Predviđeno je ukupno 25 657 grobnih mjesta i to klasičnog ukopa s travnatim terenom, klasični ukop s kamenim okvirima, klasične grobnice s kamenim okvirima, eliptični gajevi urni te prostor za posipanje pepela.

Vezani članci:
FACEBOOK KOMENTARI
ključne riječi svećenik, velika groica, josip ružman, grad velika gorica, dražen barišić
Imate zanimljivu priču, fotografiju, video? Tišti Vas neki problem ili mislite da bi bilo nešto zanimljivo za objaviti? Ispunite formular za kontakt, ostavite podatke i naši novinari kontaktirat će Vas u najbržem roku...