VELIKA GORICA

Blagoslovljeno novo

gradsko groblje u Gorici

GRADNJA POČELA 2009.

Gorica.hr

Ovime je groblje u potpunosti spremno za prve ukope, koje prema procjenama, Vg Komunalac kao upravitelj groblja očekuje sljedećeg tjedna

Autor: Gorica.hr

Objavljeno: 28.06.2012. 10:20h

Dekan Velikogoričko odranskog dekanata vlč. Josip Ružman danas je blagoslovio novo velikogoričko groblje u Kušancu. Uz vlč. Ružmana blagoslovu su nazočili i ostali svećenici goričkog dekanata, kao i gradski čelnici.

Ovime je groblje u potpunosti spremno za prve ukope, koje prema procjenama, Vg Komunalac kao upravitelj groblja očekuje sljedećeg tjedna.

Groblje Kušanec nalazi se na južnom dijelu administrativnog područja Grada Velike Gorice, oko 4 kilometra od urbanog dijela grada Velike Gorice uz državnu cestu koja povezuje Veliku Goricu i Pokupsko. Do njega se može doći javnim prijevozom, putem linija koje prometuju na relaciji prema Velikoj Buni, prema Mraclinu i prema Kozjači.

Prije blagoslova u gradskoj je upravi održana i konferencija za medije na kojoj je predstavljen cijeli projekt groblja.

- Ukupna planirana površina obuhvata cijelog kompleksa groblja je cca 24,178 ha, dok površina prve faze iznosi cca 11,952 ha. Grad Velika Gorica započeo je s izgradnjom novog groblja u Kušancu 2009. godine, dio nabave proveden je u 2010., određeni dio radova u 2011. godini, a u ovoj godini groblje se gradi iz sredstava kredita. Velika Gorica nakon 150 godina dobiva novo groblje koje se, istina, gradi u fazama, ali je već sada dosadašnjom izgradnjom spremno za ukope - istaknuo je gradonačelnik Dražen Barišić.

Predviđeno je ukupno 25 657 grobnih mjesta i to klasičnog ukopa s travnatim terenom, klasični ukop s kamenim okvirima, klasične grobnice s kamenim okvirima, eliptični gajevi urni te prostor za posipanje pepela.

KLJUČNI PODACI

  • GRADNJA POČELA 2009.
  • Blagoslovljeno novo gradsko groblje u Gorici

Autor:

Gorica.hr

28.06.2012.

10:20h


ŽUPANIJA, NAJČITANIJE