IZVAN SPORTSKIH BORILIŠTA

ZŠS: Tražimo uvid

u trošenje velikih klubova

GODIŠNJA SKUPŠTINA

Bruno Konjevic / CROPIX

Boro Stipić kazao je kako su svi problemi u ZŠS-u počeli kada su u njihov proračun stavljeni klubovi od posebnog gradskog značaja

Autor:

Objavljeno: 12.04.2012. 10:40h

Za razliku od prijašnjih godina kada su se na skupštinama Zagrebačkog športskog saveza vodile žestoke rasprave, ovogodišnja skupština prošla je mirno i bez disonantnih tonova. Glavna točka bio je izvještaj o izvršenju športskog programa i realizacija Plana javnih potreba u športu za 2011. godinu. Ovaj izvještaj prihvaćen je jednoglasno.

-.-Ivana Magdić-.-Velimir Bašić, glavni tajnik ZŠS-aVelimir Bašić, glavni tajnik ZŠS-a kazao je kako je zadovoljan realizacijom  koja je gotovo stopostotna i prošlogodišnjim uspjesima.

Kazao je kako je posebno ponosan da su sačuvali razvojnu komponentu sporta te uspjeli zaposliti trenere. Bašić je iskoristio prigodu da upozori kako im Grad još nije isplatio dvanaestine za ožujak i travanj, što stvara određene poteškoće u poslovanju.

Samo se jedan skupštinar javio za raspravu, a riječ je o Bori Stipiću iz Atletskog saveza. Stipić je pohvalio vodstvo ZŠS-a na dobrom radu, no predbacio im je probijanje nekih stavki materijalnih troškova.

Tako je na službena putovanja potrošeno 317 posto od planiranog, na mobitel i internet 170 posto, na servis automobila 386 posto, na ugovore o djelu 127 posto, a na ugovore preko student servisa 211 posto. Stipić je istaknuo kako ovdje nije riječ o malim sredstvima pa se ubuduće više pažnje treba posvetiti planiranju.

Stipić: Neka veliki klubovi nađu sponzore kao Medveščak i Cedevita

U svojem izlaganju Stipić se osvrnuo i na klubove od posebnog gradskog značaja koje je okarakterizirao uzročnikom problema u zagrebačkom sportu.

- Naši problemi su nastali kada su klubovi od posebnog gradskog značaja penetrirali u naš proračun - rekao je Stipić te dodao da je najveći problem što ne postoje kriteriji prema kojima neki klub dobiva taj status.

Kao primjer naveo je NK Zagreb i NK Croatiju koji su na tu listu došli na temelju zahtjeva visoko rangiranih gradskih dužnosnika.

- Klubovi od gradskog značaja bi svoje megalomanske ambicije i megalomanske ambicije svojih šefova trebali zadovoljiti na tržištu - kazao je Stipić te zaključio da bi tim klubovima trebali biti uzor KHL Medveščak i KK Cedevita koji se primarno financiraju od sponzora.

Velimir Bašić u ime ZŠS-a najavio je da će od Gradskog ureda za obrazovanje kulturu i šport zatražiti da im se na uvid dostavi program realizacije proračuna za klubove od posebnog gradskog značaja.

Na sjednici se još raspravljalo o radu Sportske poliklinike te su skupštinari izrazili zadovoljstvo njezinim radom te uspješno obavljenih 40.000 pregleda godišnje.

Darko Tomić , izvršni direktor poliklinike, pohvalio se iznimnom efikasnošću kazavši kako oni za svoje usluge od sportaša godišnje naplate pet milijuna kuna, a prema procjenama liječničke komore obave posao vrijedan 12 milijuna kuna.

KLJUČNI PODACI

  • GODIŠNJA SKUPŠTINA
  • ZŠS: Tražimo uvid u trošenje velikih klubova

Autor:

12.04.2012.

10:40h


SPORT, NAJČITANIJE