NOGOMET

Zagrebački akademici

podržali Zajedno za Dinamo

NE ODUSTAJU OD IDEALA

Damir Krajac / CROPIX

Zagrebački akademici i profesori podržali su ZZD u njihovoj borbi za demokratski Dinamo po načelu `jedan član - jedan glas`

Autor: Valentina Jarnjak Glavaš

Objavljeno: 09.05.2012. 13:26h

Inicijativa Zajedno za Dinamo izdala je priopćenje u kojem ih akademici i profesori podržavaju u njihovom naumu. Priopćenje donosimo u cijelosti:

Nakon što su javnu potporu osnovnom cilju građanske inicijative "Zajedno za Dinamo", demokratskim izborima za vodstvo NK Dinamo po načelu 1 član – 1 glas kao što je i Zakonom predviđeno za sve udruge građana, uz više od tri tisuće članova i navijača Dinama koji su nam se imenima javili, dale i mnoge javne osobe, intelektualci i Dinamove legende, od Zlatka Kranjčara, Darija Šimića, Silvija Marića, sve do prof.dr.sc. Josipa Jurčevića, prof.dr.sc. Josipa Kregara, Sanje Doležal, pisca Hrvoja Šalkovića, dobitnika Zlatne Arene u Puli 2011. glazbenika Dinka Appelta, glumaca Hrvoja Kečkeša, Borisa Mirkovića, poznatog voditelja Hameda Bangoure i drugih, s novim nizom potpora javili su se i članovi akademske zajednice.

Izdvajamo akademike Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti:
1. prof. dr. sc. Dubravko Horvat (Fakultet elektrotehnike i računarstva)
2. dr.sc. Damir Viličić
3. dr.sc. Vlatko Silobrčić

Također, izdvajamo niz profesora i nastavnika Sveučilišta u Zagrebu koji su nam se javili s izravnom potporom našoj inicijativi kako bi zaživjela zakonski nužna činjenica da unutarnji ustroj udruge i na primjeru našeg Dinama mora biti zasnovan na načelima demokratskog zastupanja i demokratskog očitovanja volje članova, umjesto da skupština bira Izvršni odbor a on skupštinu, u nedodirljivom višegodišnjem krugu uvijek istih osoba, isprepletenih osobnim interesima. Uz spomenute akademike HAZU-a i ostale navijače koji se javljaju, javnu potporu izborima pruža i akademska zajednica Sveučilišta u Zagrebu:

prof.dr.sc. Dario Baričević (Šumarski fakultet), prof.dr.sc. Ilija Škrinjarić (Stomatološki fakultet), doc.dr.sc. Asim Bradić (Kineziološki fakultet), mr.sc. Lidija Štefić (Stomatološki fakultet), dr.sc. Branimir Janković (Rudarsko-geološko naftni fakultet), prof. Jesenka Pibernik (Grafički fakultet), prof. dr. sc. Radovan Despot (Šumarski fakultet), dr.sc. Nenad Rančić (Pravni fakultet), dipl.iur. Luka Keller (Pravni fakultet), dr.sc. Hrvoje Valpotić, dr.sc. Jerko Markovina (Agronomski fakultet), prof. dr. sc. Dražen Lalić (Fakultet političkih znanosti), dr. sc. Goran Šantek (Filozofski fakultet), prof.dr.sc. Velimir Srića (Ekonomski fakultet), dr.sc. Đuro Blažeka (Učiteljski fakultet), doc.dr.sc. Hrvoje Šimović (Ekonomski fakultet), dr.sc. Goran Đukić (Fakultet strojarstva i brodogradnje), doc.dr.sc. Mislav Ante Omazić (Ekonomski fakultet).

Podršci izborima pridružuju se i brojni članovi gradske skupštine Grada Zagreba,
najvećeg javnog financijera Dinama, pri čemu izdvajamo: Ivan Račan, mr. Tin Pažur, mr. Josip Hren, Vesna Brezić, mr.pharma. Nura Ismailovski, bacc.med. Goran Kutlić, dr.sc. Petar Kurečić, mr.sc. Marin Knezović, Ivana Mlinar Horvat, dr. Pavel Koble, Srđan Subotić.

Citiramo samo neka razmišljanja sveučilišnih nastavnika i akademika iz poruka potpore: "stanje demokracije u RH jako mi je važno. Zato rado podržavam vašu inicijativu i za demokratskim izborima u Dinamu"; "podržavam svaku konstruktivnu akciju u svrhu rješavanja problema i osoba koje parazitiraju na DINAMU i zajedničkom novcu u cilju stjecanja profita za sebe, a troškova za sve nas"; "Očito je da Zagreb kao grad, a Dinamo kao klub, imaju publiku. Treba je samo animirati, a to je moguće jedino ako svi u mom najdražem klubu (igrači, uprava, navijači) počnu razmišljati u korist kluba, a ne u svoju osobnu. Sjećam se vremena, kada je Dinamo nepravedno gubio titule, ali je stadion bio pun, a ozračje ponosno i vedro"... S istim takvim željama koje s nama dijele i pripadnici akademske zajednice, još jedanput pozivamo javnost i posebno članove našeg Dinama da nam se jave, pruže potporu i da Dinamo prestane biti taoc uvijek istih nesmjenjivih ljudi s osobnim interesima koji su toliko puta javno prokazani i koji su doveli do praznog stadiona i lige koje se svi sramimo. Vratimo Dinamu i nogometu ponos i navijače!

KLJUČNI PODACI

  • NE ODUSTAJU OD IDEALA
  • Zagrebački akademici podržali Zajedno za Dinamo

Autor:

Valentina Jarnjak Glavaš

09.05.2012.

13:26h


SPORT, NAJČITANIJE