NOGOMET

Zagreb i Rijeka žele

svoju prvu pobjedu u HNL-u

DERBI ZAČELJA

Ranko Suvar / CROPIX

Zagreb i Rijeka nisu u lagodnoj situaciji uoči međusobnog dvoboja jer ni jedna od ovih momčadi zasad nema pobjedu u prvoj HNL

Autor: Valentina Jarnjak Glavaš

Objavljeno: 03.08.2012. 12:32h

Iako su mnogi očekivali da bi susret Zagreba i Rijeke u trećem kolu prve HNL mogao biti dvoboj gornjeg doma na ljestvici, na Kranjčevićevoj ćemo večeras gledati serbi zaleđa. Naime, u prva dva kola ova dva kluba zajedno su skupila tek jedan bod i to gosti s Kantride na svom stadionu protiv Zadra.

U prvom kolu Riječani su gostovali kod Splita u Parku mladeži gdje su poraženi od domaće momčadi. Svi su očekivali da će Fiumani furiozno krenuti u ligu, ali očito će trebati vremena da se sve u momčadi posloži, a sve više toga je svjestan i trener Elvis Scorija.

S druge strane, Zagreb traži svoje prve bodove u novonastaloj Ligi 12. Prije početka sezone iz ulice pjesnika su najavljivali da će se boriti za Europu, ali realnost je puno drugačija. U prvom kolu Lokomotiva je protutanjala kroz Kranjčevićevu, dok su u drugom kolu poraženi od Osijeka.

Zasada na kontu postignutih golova Pjesnici imaju nulu i, ako misle doći do bodova u ovoj utakmici, napadači će morati proraditi.

- U ovakvim utakmicama igrači pokazuju svoj karakter i baš u ovakvim utakmicama dolazi do izražaja koliko je igračima stalo do kluba i njegove tradicije - kazao je trener Besek.

Besek je svjestan da njegova momčad može i mora bolje, a hoće li to uspjeti, vidjet ćemo u petak u 20 sati kada je na rasporedu utakmica Zagreba i Rijeke.

KLJUČNI PODACI

  • DERBI ZAČELJA
  • Zagreb i Rijeka žele svoju prvu pobjedu u HNL-u

Autor:

Valentina Jarnjak Glavaš

03.08.2012.

12:32h


SPORT, NAJČITANIJE