OSTALI SPORTOVI

Tomas: Presretan sam

što sam potpisao za Cedevitu

VELIKO IME U SVALČIONICI

KK Cedevita

Vjerujem da mogu igrati na visokoj razini, Euroliga je uvijek izazov, kazao je Marko Tomas dodavši da je presretan što je ponovno u Zagrebu

Tekst:: A.P.

Objavljeno: 07.08.2012. 17:00h

Cedevita se za novu, euroligašku sezonu značajno pojačala jer u utorak je potpis na jednogodišnji ugovor s klubom iz Doma sportova stavio hrvatski košarkaški internacionalac, reprezentativac Marko Tomas. Nakon Andrića, trener Božidar Maljković imat će još jednog standardnog člana reprezentacije, koji iza sebe ima nastupe na Europskom prvenstvu u Litvi 2011., Španjolskoj 2007. i SiCG 2005., Svjetskom prvenstvu u Turskoj 2010. i Olimpijskim igrama u Pekingu 2008. Posljednje dvije sezone igrao je u Turskom Fenerbahče Ulkeru iz kojeg prelazi u Cedevitu.

- Mi smo rekli da ćemo se ozbiljno pripremiti za novu sezonu i to činimo. Tomas je veliko pojačanje, jako smo ga željeli vidjeti u klubu i sada se sve realiziralo tako da mu svi zajedno želimo dobrodošlicu - rekao je sportski direktor KK Cedevite Matej Mamić i dodao:

- Na Tomasu ne stajemo, pred dogovorom smo s još nekolicinom igrača i očekujte još iznenađenja ovih dana."

Tomas će u ponedjeljak stići u Zagreb te od starta sudjelovati u pripremama za novu sezonu s obzirom da je jedan od reprezentativaca koje je izbornik Repeša poštedio od nastupa u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2013. 

- Stvarno sam zadovoljan što smo finalizirali pregovore i što sam od danas član Cedevite. Iako nismo zatvorili roster otprilike znam kakva će biti momčad i to me svakako, između ostalog, privuklo da se vratim u Zagreb. Ciljevi su znani, trofeji u Hrvatskoj i, nadam se, u regiji, dok je za Euroligu prerano govoriti. Znat ćemo više pred početak - kazao je Tomas.

Posebno Tomas ističe ugled i trenerske kvalitete Bože Maljkovića što ga je također privuklo u Cedevitu. 

- On me i doveo u Real, vodio u sezoni 05/06 kada sam igrao možda i najbolju košarku u karijeri. Razgovarali smo dosta uoči mog dolaska u Cedevitu i sigurno je i on razlog mog dolaska u klub iz Doma sportova - ističe hrvatski reprezentativac i za kraj dodaje: 

- Pratio sam proteklih godina razvoj Cedevite koja je, eto, dogurala do Eurolige. Znam da ljudi koji vode klub imaju velike ambicije i to je vidljivo kroz rezultate koji rastu iz godine u godinu. Napreduje se krupnim koracima i vjerujem da će i nova sezona donijeti kvalitetni iskorak za klub, naravno i kroz moj angažman. Vjerujem da mogu igrati na visokoj razini. Euroliga je uvijek izazov. Imamo jaku skupinu, sve redom klubovi s velikim proračunima. Oni uvijek slažu momčad koja može doći do kraja, ali znaju imati i kiksove. Neće nam biti lako, ali dobro ćemo se pripremiti, uz kvalitetni roster, pa ćemo vidjeti koliko možemo u takvoj konkurenciji.

KLJUČNI PODACI

  • VELIKO IME U SVALČIONICI
  • Tomas: Presretan sam što sam potpisao za Cedevitu

Tekst:

A.P.

07.08.2012.

17:00h


SPORT, NAJČITANIJE