IZVAN SPORTSKIH BORILIŠTA

Sud oslobodio Vrbanovića,

Horvatinčića i Novosela

NISU KRIVI

Ronald Gorsic / CROPIX

Vrbanović, Horvatinčić i Novosel oslobođeni su optužbi da su u vrijeme svoje vladavine u Croatiji oštetili državni proračun za 119,7 mil kn

Tekst:: A.P.

Objavljeno: 04.04.2012. 14:57h

Damir Vrbanović, Tomislav Horvatinčić i Mirko Novosel oslobođeni su na Općinskom sudu optužbi da su vremenskom periodu od 1996. do 2000. godine kao odgovorne osobe NK Croatije oštetili državni proračun za 119,7 milijuna kuna tako što su pojedinim igračima isplaćivali plaće na koje se nije plaćao porez i prirez.

Mirko Novosel oslobođen je da je kao direktor Croatije Mikulenasu, Miuri, Sedloskom i Pavloviću isplatio plaće u visini od 1.4 milijuna kuna netto, a da na to nije platio porez i prirez u visini od 923 tisuće kuna.

Također je Novosel oslobođen optužbi oko povrata poreza od 39,5 milijuna kuna koja se odnosila na rekonstrukciju sjeverne tribine maksimirskog stadiona. Sud je odlučio da Croatija nije protuzakonito ostvarila povrat poreza te da nije oštetila državu.

Sva trojica su bila optužena i za to da su igračima davali nenamjenske zajmove kako bi izbjegli plaćanje poreza, ali su sva trojica oslobođena.

KLJUČNI PODACI

  • NISU KRIVI
  • Sud oslobodio Vrbanovića, Horvatinčića i Novosela

Tekst:

A.P.

04.04.2012.

14:57h


SPORT, NAJČITANIJE