NISU KRIVI
Sud oslobodio Vrbanovića, Horvatinčića i Novosela
Vrbanović, Horvatinčić i Novosel oslobođeni su optužbi da su u vrijeme svoje vladavine u Croatiji oštetili državni proračun za 119,7 mil kn
slika vijesti

Photo Ronald Gorsic / CROPIX
Članak

Tekst: A.P.
Objavljeno: 04.04.2012. 14:57h

Damir Vrbanović, Tomislav Horvatinčić i Mirko Novosel oslobođeni su na Općinskom sudu optužbi da su vremenskom periodu od 1996. do 2000. godine kao odgovorne osobe NK Croatije oštetili državni proračun za 119,7 milijuna kuna tako što su pojedinim igračima isplaćivali plaće na koje se nije plaćao porez i prirez.

Mirko Novosel oslobođen je da je kao direktor Croatije Mikulenasu, Miuri, Sedloskom i Pavloviću isplatio plaće u visini od 1.4 milijuna kuna netto, a da na to nije platio porez i prirez u visini od 923 tisuće kuna.

Također je Novosel oslobođen optužbi oko povrata poreza od 39,5 milijuna kuna koja se odnosila na rekonstrukciju sjeverne tribine maksimirskog stadiona. Sud je odlučio da Croatija nije protuzakonito ostvarila povrat poreza te da nije oštetila državu.

Sva trojica su bila optužena i za to da su igračima davali nenamjenske zajmove kako bi izbjegli plaćanje poreza, ali su sva trojica oslobođena.

Vezani članci:
FACEBOOK KOMENTARI
ključne riječi Damir Vrbanović, Tomislav Horvatinčić i Mirko Novosel, nk cropatija, sedloski
Imate zanimljivu priču, fotografiju, video? Tišti Vas neki problem ili mislite da bi bilo nešto zanimljivo za objaviti? Ispunite formular za kontakt, ostavite podatke i naši novinari kontaktirat će Vas u najbržem roku...