NOGOMET

Stado krava pored igrališta,

ali one ne odustaju

ŽELJA JE NAJBITNIJA

žnk agram

Ime Agram smo uzeli jer je staro ime za Zagreb, a kako je već tada postojao ŽNK Zagreb, mi smo se odlučili za Agram, kaže Kurevija

Autor: Valentina Jarnjak Glavaš

Objavljeno: 12.06.2012. 10:17h

Ženski sport je vrlo često marginaliziran u našem društvu i, iako i cure imaju svoja prvenstva i natjecanja, nikad takva natjecanja nisu popraćena kao ona njihovih muških kolega. U jeku Europskog prvenstva koje se održava u Poljskoj i Ukrajini posjetili smo ženski nogometni klub Agram koji je osnovan prije nešto više od 12 godina.

- Klub je osnovan 15. siječnja 2000. godine. Naime, postojalo je dosta djevojaka koje su željele igrati nogomet, ali nisu imale gdje pa su me nagovarale da osnujem klub, što sam i napravio, i odmah u toj godini smo krenuli i s aktivnim natjecanjima. Ime Agram smo uzeli jer to je staro ime za Zagreb, a kako je već tada postojao ženski klub Zagreb, mi smo odlučili uzeti ime Agram - kazao nam je osnivač kluba Željko Kurevija.

Uvjeti za traninge im nisu idealni jer, osim što je teren grbav, nedaleko se nalazi i odlagalište smeća Jakuševec, a i stado krava pase nedaleko od stadiona. Ipak oni se ne žale, naprotiv, najavljuju još bolji Agram u budućnosti.

- Mi na igralištu Save Jakuševec imamo jako dobre uvjete. Treniramo kad hoćemo, termini nisu problem i to je ono najbitnije. I baš zbog toga mislim da ćemo uskoro moći napasti i najviši tron - govori nam Kurevija.

Njihov trud došao je na naplatu jer će baš Agram u pred kraj mjeseca ugostiti ženski klub iz Kine te će im Kineskinje moći reći kakav je tretman nogometa u najmogoljudnijoj zemlji svijeta.

- Znate, Zagrebački športski savez potpisao je suradnju s kineskim savezom, a mi smo izabrani da budemo domaćini jednom kineskom klubu. Bit će to dobra stvar za nas jer nam dolazi kluib iz jedne od najboljih ženskih nogometnih selekcija na svijetu. A kao kruna svega toga je to što ćemo sljedeće godine mi ići u Kinu i to nas posebno raduje - ističe osnivač ŽNK Agram.

Za kraj razgovora Kurevija nam je rekao da u klubu trenira oko 70 cura, a od toga je oko 25 seniorki, dok su ostale u mlađim dobnim kategorijama.

KLJUČNI PODACI

  • ŽELJA JE NAJBITNIJA
  • Stado krava pored igrališta, ali one ne odustaju

Autor:

Valentina Jarnjak Glavaš

12.06.2012.

10:17h


SPORT, NAJČITANIJE