Trenutna pozicija: Naslovnica>Sport>Nogomet
ŽELJA JE NAJBITNIJA
Stado krava pored igrališta, ali one ne odustaju
Ime Agram smo uzeli jer je staro ime za Zagreb, a kako je već tada postojao ŽNK Zagreb, mi smo se odlučili za Agram, kaže Kurevija
slika vijesti

Photo žnk agram
Članak

Autor: Valentina Jarnjak Glavaš
Objavljeno: 12.06.2012. 10:17h

Ženski sport je vrlo često marginaliziran u našem društvu i, iako i cure imaju svoja prvenstva i natjecanja, nikad takva natjecanja nisu popraćena kao ona njihovih muških kolega. U jeku Europskog prvenstva koje se održava u Poljskoj i Ukrajini posjetili smo ženski nogometni klub Agram koji je osnovan prije nešto više od 12 godina.

- Klub je osnovan 15. siječnja 2000. godine. Naime, postojalo je dosta djevojaka koje su željele igrati nogomet, ali nisu imale gdje pa su me nagovarale da osnujem klub, što sam i napravio, i odmah u toj godini smo krenuli i s aktivnim natjecanjima. Ime Agram smo uzeli jer to je staro ime za Zagreb, a kako je već tada postojao ženski klub Zagreb, mi smo odlučili uzeti ime Agram - kazao nam je osnivač kluba Željko Kurevija.

Uvjeti za traninge im nisu idealni jer, osim što je teren grbav, nedaleko se nalazi i odlagalište smeća Jakuševec, a i stado krava pase nedaleko od stadiona. Ipak oni se ne žale, naprotiv, najavljuju još bolji Agram u budućnosti.

- Mi na igralištu Save Jakuševec imamo jako dobre uvjete. Treniramo kad hoćemo, termini nisu problem i to je ono najbitnije. I baš zbog toga mislim da ćemo uskoro moći napasti i najviši tron - govori nam Kurevija.

Njihov trud došao je na naplatu jer će baš Agram u pred kraj mjeseca ugostiti ženski klub iz Kine te će im Kineskinje moći reći kakav je tretman nogometa u najmogoljudnijoj zemlji svijeta.

- Znate, Zagrebački športski savez potpisao je suradnju s kineskim savezom, a mi smo izabrani da budemo domaćini jednom kineskom klubu. Bit će to dobra stvar za nas jer nam dolazi kluib iz jedne od najboljih ženskih nogometnih selekcija na svijetu. A kao kruna svega toga je to što ćemo sljedeće godine mi ići u Kinu i to nas posebno raduje - ističe osnivač ŽNK Agram.

Za kraj razgovora Kurevija nam je rekao da u klubu trenira oko 70 cura, a od toga je oko 25 seniorki, dok su ostale u mlađim dobnim kategorijama.

Vezani članci:
FACEBOOK KOMENTARI
ključne riječi žnk agram, željko kurevija, nogomet, ženski nogomet, europsko prvenstvo
Imate zanimljivu priču, fotografiju, video? Tišti Vas neki problem ili mislite da bi bilo nešto zanimljivo za objaviti? Ispunite formular za kontakt, ostavite podatke i naši novinari kontaktirat će Vas u najbržem roku...