Trenutna pozicija: Naslovnica>Sport>Rukomet
PETU GODINU ZAREDOM
Rukomet na pijesku: Jarun, sunce i zgodne cure
Ovim turnirom započinjemo sezonu jer preko zime se rukomet na pijesku ne može igrati, kazala nam je Nevena Krajcar
slika vijesti

Photo Ante Perković
Članak

Autor: Valentina Jarnjak Glavaš
Objavljeno: 30.04.2012. 13:59h

Toplo vrijeme i produženi vikend savršena su kombinacija za zaigrati rukomet na pijesku na jednom od terena na Jarunu. Petu godinu zaredom turnir u rukometu na pijesku organizirali su ljudi iz Akademskog klub rukometa na pijesku Zagreb, a atmosfera na igralištu je više nego odlična.

- Ovo je tradicionalni turnir koji je krenuo prije pet godina  kao jedan humanitarni turnir, a onda smo odlučili da turnir ustalimo i organiziramo ga prvog svibnja jer to je neradan dan. Ovim turnirom započinjemo sezonu jer preko zime ne igramo - kazala njam je jedna od organizatorica turnira Nevena Krajcar.

-.-Ante Perković-.-
Photo Ante Perković  
Čak 32 momčadi sudjeluju na ovom turniru što govori da je rukomet na pijesku sve popularniji sport, kako u Hrvatskoj, tako i u Zagrebu.

- Imamo 16 muških ekipa, pet ženskih, pet junioprskih ženskih i šest juniorskih muških tako da imamo jako puno utakmica kroz tri dana, a imamo i puno posla no ne žalimo se. Na kraju dana vam je drago što ste uspjeli - govori nam Krajcar.

Nažalost, veliki problem predstavljaju tereni za ovaj sport jer u Zagrebu postoji samo jedan koji je specijaliziran za rukomet, dok su ostali po potrebi, nekad odbojkaški, nekad rukometni.

- Ovi tereni su vrlo često zauzeti, a imamo samo jedan koji je namijenjen baš rukometu. Ima nekoliko odbojkaških koje koristimo, ali to nije dovoljno jer klubovi iz Zagreba se moraju dogovarati oko termina jer mjesta nema - ističe Nevena Krajcar.

Naravno, nakon završenog dana slijedi zabava uz roštilj na kojem se skupe svi sudionici, tako da dobre zabave ne nedostaje.

- Naravno, roštilj nakon utakmice je obvezan, a postoji i igrački party i dobra zabava je zagarantirana - za kraj će Krajcar.

Vezani članci:
FACEBOOK KOMENTARI
ključne riječi rukomet na pijesku, nevena krajcar, zagreb, jarun, sunce,
Imate zanimljivu priču, fotografiju, video? Tišti Vas neki problem ili mislite da bi bilo nešto zanimljivo za objaviti? Ispunite formular za kontakt, ostavite podatke i naši novinari kontaktirat će Vas u najbržem roku...