RUKOMET

Rukomet na pijesku:

Jarun, sunce i zgodne cure

PETU GODINU ZAREDOM

Ante Perković

Ovim turnirom započinjemo sezonu jer preko zime se rukomet na pijesku ne može igrati, kazala nam je Nevena Krajcar

Autor: Valentina Jarnjak Glavaš

Objavljeno: 30.04.2012. 13:59h

Toplo vrijeme i produženi vikend savršena su kombinacija za zaigrati rukomet na pijesku na jednom od terena na Jarunu. Petu godinu zaredom turnir u rukometu na pijesku organizirali su ljudi iz Akademskog klub rukometa na pijesku Zagreb, a atmosfera na igralištu je više nego odlična.

- Ovo je tradicionalni turnir koji je krenuo prije pet godina  kao jedan humanitarni turnir, a onda smo odlučili da turnir ustalimo i organiziramo ga prvog svibnja jer to je neradan dan. Ovim turnirom započinjemo sezonu jer preko zime ne igramo - kazala njam je jedna od organizatorica turnira Nevena Krajcar.

-.-Ante Perković-.-Čak 32 momčadi sudjeluju na ovom turniru što govori da je rukomet na pijesku sve popularniji sport, kako u Hrvatskoj, tako i u Zagrebu.

- Imamo 16 muških ekipa, pet ženskih, pet junioprskih ženskih i šest juniorskih muških tako da imamo jako puno utakmica kroz tri dana, a imamo i puno posla no ne žalimo se. Na kraju dana vam je drago što ste uspjeli - govori nam Krajcar.

Nažalost, veliki problem predstavljaju tereni za ovaj sport jer u Zagrebu postoji samo jedan koji je specijaliziran za rukomet, dok su ostali po potrebi, nekad odbojkaški, nekad rukometni.

- Ovi tereni su vrlo često zauzeti, a imamo samo jedan koji je namijenjen baš rukometu. Ima nekoliko odbojkaških koje koristimo, ali to nije dovoljno jer klubovi iz Zagreba se moraju dogovarati oko termina jer mjesta nema - ističe Nevena Krajcar.

Naravno, nakon završenog dana slijedi zabava uz roštilj na kojem se skupe svi sudionici, tako da dobre zabave ne nedostaje.

- Naravno, roštilj nakon utakmice je obvezan, a postoji i igrački party i dobra zabava je zagarantirana - za kraj će Krajcar.

KLJUČNI PODACI

  • PETU GODINU ZAREDOM
  • Rukomet na pijesku: Jarun, sunce i zgodne cure

Autor:

Valentina Jarnjak Glavaš

30.04.2012.

13:59h


SPORT, NAJČITANIJE