KOŠARKA

Repeša: Devet pobjeda

stavlja nas u ulogu favorita

DERBI CIBONE I CEDEVITE

Goran Mehkek

Ako ne igramo obranu na najvišem nivou teško možemo očekivati dobar rezultat, rekao nam je trener Cibone Jasmin Repeša

Autor: Valentina Jarnjak Glavaš

Objavljeno: 19.04.2012. 15:18h

Cibona u petak u svojoj dvorani dočekuje Cedevitu u derbiju desetog kola prve košarkaške lige. Cibona zasad ima sto postotni učinak, dok je Cedevita malo lošijim nastupima u A1 ligi doživjela već dva poraza.

- Mislim da je ovo postao pravi derbi hrvatske košarke, ali i gradski derbi. Sve utakmice se prate s velikom pozornošću, a nadamo se da će posjeta biti kao i posljednja dva puta kada smo igrali s Cedevitom. Obje utakmice su bile dobro praćene i lijepo je vidjeti da ljude i dalje zanima košarka - kazao nam je Repeša.

U prošloj utakmici Cedevita je glasila za velikog favorita, čak je i trener Anzulović rekao da Cibona nema šanse, ali su na kraju Vukovi sjajnom igrom došli do pobjede. Ovog puta nije bilo takvih najava iz Cedevitinog tabora, a Repeša je svjestan da Cibona lagani favorit.

- Htjeli mi ili ne, ove nas pobjede nas stavljaju u tu poziciju. Ipak, ne razmišljamo o tome, Cedevita je sjajna momčad koja je pravljena za velike stvari već ove godine, ali naravno da se nadamo i želimo pobjedu - ističe Repeša.

Prošlu utakmicu Vukovi su pobjedili zbog sjajne obrane i odličnog Gorana Sutona. Trener Cibone mišljenja je da je jedini način da Cibona bude konkurentna Cedeviti upravo obrana.

- Ova momčad je takva kakva je i i ako ne igramo obranu na najvišem nivou teško možemo očekivati dobar rezultat. Mislim da je to nešto odakle trebamo krenuti i u sutrašnjoj utakmici, a onda se možemo nadati i pobjedi - za kraj će trener Cibone Jasmin Repeša.

KLJUČNI PODACI

  • DERBI CIBONE I CEDEVITE
  • Repeša: Devet pobjeda stavlja nas u ulogu favorita

Autor:

Valentina Jarnjak Glavaš

19.04.2012.

15:18h


SPORT, NAJČITANIJE