Trenutna pozicija: Naslovnica>Sport>Ostali sportovi
PETNAESTO PO REDU
Otvoreno Prvenstvo za atletičare s invaliditeom
Sportaši iz cijeloga svijeta natjecat će se u 50 atletskih disciplina i pokušati ostvariti paraolimpijske norme za natjecanje u Londonu
slika vijesti
Prvenstvo Hrvatske u atletici za osobe s invaliditetom
Photo Jabuka TV
Članak

Autor: Ana Kranjčić
Objavljeno: 06.05.2012. 10:12h

Službeno je otvoreno 15. prvenstvo Hrvatske u atletici za osobe s invaliditetom. Organizatori Prvenstva su Grad zagreb, Hrvatski paraolimpijski odbor i Hrvatski atletski savez osoba s invaliditetom. Prvenstvo se održava na Atletskom stadionu "Mladost" u Zagrebu.

- Nastupa preko sto sportaša iz Hrvatske, iz 13 hrvatskih klubova i iz 25 zemalja. Sveukupno ima 338 sportašica i sportaša koji će nastupiti u preko 50 disciplina. Ovo je najveće sportsko atletsko događanje prije paraolimpijskih igara u Londonu krajem kolovoza ove godine zato što je ovo zadnji rok za ostvarivanje paraolimpijskih normi za nastup u Londonu pa su došle najjače atletski sile poput KIne i Rusije - kazao je Darko Matić, glasnogovornik Hrvatskog paraolimpijskog odbora.

-.-Jabuka TV-.-Prvenstvo Hrvatske u atletici za osobe s invaliditetom
Prvenstvo Hrvatske u atletici za osobe s invaliditetom
Photo Jabuka TV  
Svi postignuti rezultati, odnosno norme priznaju se od strane Svjetskog paraolimpijskog odbora za nastup na Paraolimijskim igrama u Londonu.

- Program je jako zgusnut, vjerujem da će biti europskih i svjetskih rekorda te da će biti jako mnogo paraolimpijskih normi i da ćemo mi, kao domaćini, opravdati povjerenje organizacijom ovog 15. jubilarnog Prvenstva koje je održano u Zagrebu. Prvo i sedmo Prvenstvo je također održano u Zagrebu - istaknuo je Matić.

Očekuje se vrhunsko natjecanje, ravnopravna borba i odlični rezultati atletičara s invaliditetom. Ukratko, pravi sportski duh među natjecateljima.

- Vjerujem da će oni ovdje postići svoje dobre rezultate i postići još nekoliko normi za nastup na Paraolimpijskim igrama u Londonu. Želimo im puno sreće, odlični su uvjeti ovdje na Atletskom stadionu Mladost i prekrasno je vrijeme i vjerujemo da će to biti najbolje i najveće natjecanje ove godine pored Paraolimpijskih igara u svijetu - smatra Ratko Kovačić, predsjednik Hrvatskog paraolimpijskog odbora.

Ovogodišnje Prvenstvo održava se pod pokroviteljstvom gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića koji je otvorio samo natjecanje.

- Zaželio bih da ispunite što više olimpijskih normi, da oboride što više vlastitih rekorda i proglašavam 15. atletsko prvenstvo Hrvatske za osobe s invaliditetom otvorene. Hvala vam i živjeli - podržao je natjecatelje Milan Banadić, gradonačelnik Zagreba.

Ovaj fantastičan događaj možete popratiti u subotu do 19 sati te u nedjelju od 9 do 13 sati kada natjecanje službeno završava.

ključne riječi prvenstvo, atletika za osobe a invaliditetom, paraolimopjski odbor, atletski stadion mladost, darko matić, ratko kovačić
Imate zanimljivu priču, fotografiju, video? Tišti Vas neki problem ili mislite da bi bilo nešto zanimljivo za objaviti? Ispunite formular za kontakt, ostavite podatke i naši novinari kontaktirat će Vas u najbržem roku...