OSTALI SPORTOVI

Otvoreno Prvenstvo

za atletičare s invaliditeom

PETNAESTO PO REDU

Jabuka TV

Sportaši iz cijeloga svijeta natjecat će se u 50 atletskih disciplina i pokušati ostvariti paraolimpijske norme za natjecanje u Londonu

Autor: Ana Kranjčić

Objavljeno: 06.05.2012. 10:12h

Službeno je otvoreno 15. prvenstvo Hrvatske u atletici za osobe s invaliditetom. Organizatori Prvenstva su Grad zagreb, Hrvatski paraolimpijski odbor i Hrvatski atletski savez osoba s invaliditetom. Prvenstvo se održava na Atletskom stadionu "Mladost" u Zagrebu.

- Nastupa preko sto sportaša iz Hrvatske, iz 13 hrvatskih klubova i iz 25 zemalja. Sveukupno ima 338 sportašica i sportaša koji će nastupiti u preko 50 disciplina. Ovo je najveće sportsko atletsko događanje prije paraolimpijskih igara u Londonu krajem kolovoza ove godine zato što je ovo zadnji rok za ostvarivanje paraolimpijskih normi za nastup u Londonu pa su došle najjače atletski sile poput KIne i Rusije - kazao je Darko Matić, glasnogovornik Hrvatskog paraolimpijskog odbora.

-.-Jabuka TV-.-Prvenstvo Hrvatske u atletici za osobe s invaliditetomSvi postignuti rezultati, odnosno norme priznaju se od strane Svjetskog paraolimpijskog odbora za nastup na Paraolimijskim igrama u Londonu.

- Program je jako zgusnut, vjerujem da će biti europskih i svjetskih rekorda te da će biti jako mnogo paraolimpijskih normi i da ćemo mi, kao domaćini, opravdati povjerenje organizacijom ovog 15. jubilarnog Prvenstva koje je održano u Zagrebu. Prvo i sedmo Prvenstvo je također održano u Zagrebu - istaknuo je Matić.

Očekuje se vrhunsko natjecanje, ravnopravna borba i odlični rezultati atletičara s invaliditetom. Ukratko, pravi sportski duh među natjecateljima.

- Vjerujem da će oni ovdje postići svoje dobre rezultate i postići još nekoliko normi za nastup na Paraolimpijskim igrama u Londonu. Želimo im puno sreće, odlični su uvjeti ovdje na Atletskom stadionu Mladost i prekrasno je vrijeme i vjerujemo da će to biti najbolje i najveće natjecanje ove godine pored Paraolimpijskih igara u svijetu - smatra Ratko Kovačić, predsjednik Hrvatskog paraolimpijskog odbora.

Ovogodišnje Prvenstvo održava se pod pokroviteljstvom gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića koji je otvorio samo natjecanje.

- Zaželio bih da ispunite što više olimpijskih normi, da oboride što više vlastitih rekorda i proglašavam 15. atletsko prvenstvo Hrvatske za osobe s invaliditetom otvorene. Hvala vam i živjeli - podržao je natjecatelje Milan Banadić, gradonačelnik Zagreba.

Ovaj fantastičan događaj možete popratiti u subotu do 19 sati te u nedjelju od 9 do 13 sati kada natjecanje službeno završava.

KLJUČNI PODACI

  • PETNAESTO PO REDU
  • Otvoreno Prvenstvo za atletičare s invaliditeom

Autor:

Ana Kranjčić

06.05.2012.

10:12h


SPORT, NAJČITANIJE