NOGOMET

Naletilić: Euro je

ogroman izlog za naše igrače

LJETO PUNO TRANSFERA?

Nenad Dugi / CROPIX

Kad bi mi kojim slučajem osvojili Euro, to bi strahovito povećalo potražnju za igračima iz HNL-a, rekao nam je Marko Naletilić

Autor:: Ante Perković

Objavljeno: 15.05.2012. 15:58h

Hrvatska se četvrti put u svojoj povijesti plasirala na europsko nogometno prvenstvo, što je veliki uspjeh za naciju poput Hrvatske. Naravno, odlazak na veliko natjecanje igračima je veliki izlog za mogući transfer u neki klub.

Slaven Bilić objavio je duži popis od 27 igrača koji će se boriti da uđu u krug od 23 igrača te odlazak u Ukrajinu u Poljsku. Osim što bi to za njih bila velika satisfakcija, odlaskom na Europsko prvenstvo i ponekom dobrom partijom igrači se nadaju da bi mogli izboriti i transfer u neki od velikih europskih klubova.

- Neću otkriti toplu vodu ako kažem da europsko prvenstvo uvijek diže cijenu igračima i drži neki nivo na tržištu. Svi ti igrači koji sudjeluju na EP imaju jednu mogućnost da pokažu na jednom jakom turniru i to je veliki izlog - kazuje nam Marko Naletilić, naš najpoznatiji nogometni menadžer.

Ukoliko bi Hrvatska na Euru ostvarila dobar i velik rezultat, to bi za igrače bio veliki plus kad je u pitanju njihova tržišna vrijednost.

- Kad bi mi kojim slučaj osvojili Euro, to bi strahovito povećalo potražnju za igračima iz HNL-a - govori nam Naletilić.

Naletilić ne misli da slaba Hrvatska liga ima utjecaja kod kupovine igrača jer, prema njegovim riječima, ako je igrač dobar, onda je dobar.

- To što Dinamo ima 25 bodova prednosti ne znači puno. Ako postoji neki talent u drugim, manjim klubovima sigurno ga veliki klubovi prate jer ne prodaje igrača klub, nego njegov talent - zaključio je Marko Naletilić

KLJUČNI PODACI

  • LJETO PUNO TRANSFERA?
  • Naletilić: Euro je ogroman izlog za naše igrače

Autor:

Ante Perković

15.05.2012.

15:58h


SPORT, NAJČITANIJE