KOŠARKA

Mladi Mravi završnicu

Eurolige otvorili pobjedom

BOLJI OD FENERA

KK Zagreb

U prvoj utakmici turnira juniorske Eurolige u Istanbulu juniori Zagreba su slavili protiv Fenerbahčea sa 79:76 u vrlo napetoj utakmici

Tekst:: A.P.

Objavljeno: 11.05.2012. 10:09h

U prvoj utakmici turnira juniorske Eurolige u Istanbulu juniori Zagreba su igrali protiv turskog Fenerbahce-a. Juniori Zagreba su slavili s 79:76.

Turska je momčad nešto bolje otvorila utakmicu, ali se Zagreb brzo priključio zahvaljujući sjajnoj igri Daria Šarića. On je u prvoj četvrtini držao Mrave u utakmici, nedopuštajući turskoj momčadi da pobjegne na veću razliku.

Druga četvrtina utakmice je bila u znaku Zagreba, koji je pojačao tempo igre, koji Fenerbahce nije mogao pratiti i Mravi prelaze u vodstvo i lagano se odmiču turskoj momčadi. Iako je Fenerbache na kraju četvrtine smanjio razliku, Mravi na odmor odlaze s prednošću od 5 koševa, 41:36.

U trećoj četvrtini igra postaje još napetija, niti jedna momčad ne ostvaruje veću razliku, ali u drugoj polovici četvrtine Mravi nešto slabijom igrom dopuštaju turskoj momčadi ponovni prelazak u vodstvo i četvrtina završava s 52:54. U zadnjoj četvrtini utakmice Fenerbache pojačava tempo i preuzima inicijativu, ali Zagreb iako u zaostatku ne dopušta turcima da ostvare veću prednost.

Nakon toga u zadnjim minutama utakmice Mravi u par odličnih akcija u režiji Dominika Mavre i Daria Šarića odnose pobjedu u jednoj jako dramatičnoj utakmici.

Najbolji u redovima Zagreba su bili Dominik Mavra s 30 koševa i 6 skokova i 4 asistencije, slijedi ga Dario Šarić s 26 koševa i 17 skokova i 6 asistencija, dok su kod turske momčadi to bili James Metecan Birsen s 23 koša i Atin Umar s 15 koševa.

KLJUČNI PODACI

  • BOLJI OD FENERA
  • Mladi Mravi završnicu Eurolige otvorili pobjedom

Tekst:

A.P.

11.05.2012.

10:09h


SPORT, NAJČITANIJE