Trenutna pozicija: Naslovnica>Sport>Košarka
BOLJI OD FENERA
Mladi Mravi završnicu Eurolige otvorili pobjedom
U prvoj utakmici turnira juniorske Eurolige u Istanbulu juniori Zagreba su slavili protiv Fenerbahčea sa 79:76 u vrlo napetoj utakmici
slika vijesti

Photo KK Zagreb
Članak

Tekst: A.P.
Objavljeno: 11.05.2012. 10:09h

U prvoj utakmici turnira juniorske Eurolige u Istanbulu juniori Zagreba su igrali protiv turskog Fenerbahce-a. Juniori Zagreba su slavili s 79:76.

Turska je momčad nešto bolje otvorila utakmicu, ali se Zagreb brzo priključio zahvaljujući sjajnoj igri Daria Šarića. On je u prvoj četvrtini držao Mrave u utakmici, nedopuštajući turskoj momčadi da pobjegne na veću razliku.

Druga četvrtina utakmice je bila u znaku Zagreba, koji je pojačao tempo igre, koji Fenerbahce nije mogao pratiti i Mravi prelaze u vodstvo i lagano se odmiču turskoj momčadi. Iako je Fenerbache na kraju četvrtine smanjio razliku, Mravi na odmor odlaze s prednošću od 5 koševa, 41:36.

U trećoj četvrtini igra postaje još napetija, niti jedna momčad ne ostvaruje veću razliku, ali u drugoj polovici četvrtine Mravi nešto slabijom igrom dopuštaju turskoj momčadi ponovni prelazak u vodstvo i četvrtina završava s 52:54. U zadnjoj četvrtini utakmice Fenerbache pojačava tempo i preuzima inicijativu, ali Zagreb iako u zaostatku ne dopušta turcima da ostvare veću prednost.

Nakon toga u zadnjim minutama utakmice Mravi u par odličnih akcija u režiji Dominika Mavre i Daria Šarića odnose pobjedu u jednoj jako dramatičnoj utakmici.

Najbolji u redovima Zagreba su bili Dominik Mavra s 30 koševa i 6 skokova i 4 asistencije, slijedi ga Dario Šarić s 26 koševa i 17 skokova i 6 asistencija, dok su kod turske momčadi to bili James Metecan Birsen s 23 koša i Atin Umar s 15 koševa.

Vezani članci:
FACEBOOK KOMENTARI
ključne riječi kk zagreb, juniori zagreba, mravi, mavra, dario šarić
Imate zanimljivu priču, fotografiju, video? Tišti Vas neki problem ili mislite da bi bilo nešto zanimljivo za objaviti? Ispunite formular za kontakt, ostavite podatke i naši novinari kontaktirat će Vas u najbržem roku...