Trenutna pozicija: Naslovnica>Sport>Nogomet
U BORBI ZA BOLJI HNL
Mirko Jozić: Naš nogomet treba temeljito očistiti
Treba izrazito potencirati rad s mladima i stvarati mlade talente koji mogu zadovoljiti potrebe hrvatskog gledateljstva, kazao nam je Jozić
slika vijesti

Photo HNS
Članak

Autor: Valentina Jarnjak Glavaš
Objavljeno: 06.04.2012. 13:31h

Mirko Jozić bivši je izbornik hrvatske nogometne reprezentacije i čovjek koji je cijeli život u nogometu. Kao što sve ljubitelje nogometa žalosti ovakva situacija u 1. HNL, tako su i nogometni dužnosnici posebno pogođeni situacijom u našem nogometu.

Prvenstvo je, sada je to sigurno, neregularno jer je prema odluci Hrvatskog olimpijskog odbora NK Gorica trebala ove sezone igrati prvu u ligu, a Jozić sam govori da su kriteriji koje ima HNS varijabilni.

- Trebalo je davno postaviti čvrste kriterije. Iako su oni postojali, nitko ih se nije držao. Nažalost, nekad se popustilo jednome, nekad drugome, a kad popustiš jednom onda moraš i drugom. Smatram da je došlo vrijeme da se revidira broj klubova koji mogu igrati u profesionalnoj ligi da ne dolazi do situacija da klubovi bivaju izbačeni iz prve lige - kazao nam je Mirko Jozić.

Jozić smatra da u hrvatskom nogometu nedostaje novca, ali poseban naglasak stavlja na to da treba doći do određene čistke.

- Treba stvoriti normalne preduvjete, oni koji su neophodni da bi nogomet bio očišćen od onoga što ne pripada sportu, odnosno nogometu - ističe Jozić.

No, ni u drugim država nije bolje, ali ipak je kod nas stanje alarmantno i nešto se mora poduzeti. 

- Čak i zemlje koje su bogatije nemaju novca, a u Hrvatskoj je stanje jako loše. Sve manje je sponzora i društvene pomoći, a vidimo da i na tribinama nema navijača, što je žalosno - rekao je bivši izbornik.

Jedan od načina da se naš nogomet izvuče iz rupe u koju je upao je da se proizvode mladi igrači.

- Naš nogomet ne može kupovati. Treba izrazito potencirati rad s mladima i stvarati mlade talente koji mogu zadovoljiti potrebe hrvatskog gledateljstva jer nogomet ovakav kakav je, uz sve što se u njemu događa, teško može krenuti naprijed - za kraj će Mirko Jozić.

Vezani članci:
FACEBOOK KOMENTARI
ključne riječi mirko jozić, hnl, izbornik reprezentacije
Imate zanimljivu priču, fotografiju, video? Tišti Vas neki problem ili mislite da bi bilo nešto zanimljivo za objaviti? Ispunite formular za kontakt, ostavite podatke i naši novinari kontaktirat će Vas u najbržem roku...