NOGOMET

Mirko Jozić: Naš nogomet

treba temeljito očistiti

U BORBI ZA BOLJI HNL

HNS

Treba izrazito potencirati rad s mladima i stvarati mlade talente koji mogu zadovoljiti potrebe hrvatskog gledateljstva, kazao nam je Jozić

Autor: Valentina Jarnjak Glavaš

Objavljeno: 06.04.2012. 13:31h

Mirko Jozić bivši je izbornik hrvatske nogometne reprezentacije i čovjek koji je cijeli život u nogometu. Kao što sve ljubitelje nogometa žalosti ovakva situacija u 1. HNL, tako su i nogometni dužnosnici posebno pogođeni situacijom u našem nogometu.

Prvenstvo je, sada je to sigurno, neregularno jer je prema odluci Hrvatskog olimpijskog odbora NK Gorica trebala ove sezone igrati prvu u ligu, a Jozić sam govori da su kriteriji koje ima HNS varijabilni.

- Trebalo je davno postaviti čvrste kriterije. Iako su oni postojali, nitko ih se nije držao. Nažalost, nekad se popustilo jednome, nekad drugome, a kad popustiš jednom onda moraš i drugom. Smatram da je došlo vrijeme da se revidira broj klubova koji mogu igrati u profesionalnoj ligi da ne dolazi do situacija da klubovi bivaju izbačeni iz prve lige - kazao nam je Mirko Jozić.

Jozić smatra da u hrvatskom nogometu nedostaje novca, ali poseban naglasak stavlja na to da treba doći do određene čistke.

- Treba stvoriti normalne preduvjete, oni koji su neophodni da bi nogomet bio očišćen od onoga što ne pripada sportu, odnosno nogometu - ističe Jozić.

No, ni u drugim država nije bolje, ali ipak je kod nas stanje alarmantno i nešto se mora poduzeti. 

- Čak i zemlje koje su bogatije nemaju novca, a u Hrvatskoj je stanje jako loše. Sve manje je sponzora i društvene pomoći, a vidimo da i na tribinama nema navijača, što je žalosno - rekao je bivši izbornik.

Jedan od načina da se naš nogomet izvuče iz rupe u koju je upao je da se proizvode mladi igrači.

- Naš nogomet ne može kupovati. Treba izrazito potencirati rad s mladima i stvarati mlade talente koji mogu zadovoljiti potrebe hrvatskog gledateljstva jer nogomet ovakav kakav je, uz sve što se u njemu događa, teško može krenuti naprijed - za kraj će Mirko Jozić.

KLJUČNI PODACI

  • U BORBI ZA BOLJI HNL
  • Mirko Jozić: Naš nogomet treba temeljito očistiti

Autor:

Valentina Jarnjak Glavaš

06.04.2012.

13:31h


SPORT, NAJČITANIJE