OSTALI SPORTOVI

Hrvatski paraolimpijci

ostvarili vrhunski rezultat

DESET MEDALJA S EP

Jabuka TV

Hrvatska paraolimpijska reprezentacije je s EP-a u atletici kući donijela deset medalja što je izuzetan uspjeh za Lijepu našu

Autor: Valentina Jarnjak Glavaš

Objavljeno: 30.06.2012. 14:39h

Na Europskom prvenstvu za osobe s invaliditetom koje se održalo u Nizozemskoj Hrvatska je osvojila deset medalja. Odličan je ovo uspjeh naše reprezentacije koja je po prvi put u svojoj povijesti s nekog natjecanja donijela toliko medalja, na što su izrazito ponosni, a jedinu zlatnu medalju osvojio je Miroslav Matić koji je bio najbolji u bacanju diska.

- Drago mi je što sam postigao ovakav rezultat iako uvjeti nisu bili najidealniji. Još sam sretniji zato jer je ovo zlato došlo prije paraolimpijade u Londonu gdje ću, nadam se, također ostvariti zapažen rezultat - kazao nam je Miroslav Matić.

Zadovoljan ostvarenim je i izbornik reprezentacije koji se potajno nadao da bi u Nizozemskoj mogli napraviti dobar rezultat.

- Iskreno se nisam nadao da ćemo ostvariti ovako dobar rezultat i da ćemo doma donijeti deset medalja, ali neću biti skroman, napravili smo izniman rezultat i hvala svima na pomoći - rekao je izbornik reprezentacije Branko Omazić.

Sjajan je ovo uvod u paraolimpijske igre u Londonu koje se održavaju krajem kolovoza i rujna, a na kojim će nastupiti 15 naših paraolimpijaca.

- Vjerujem da ćemo i u Londonu napraviti rezultat, a ja bih bio zadovoljan i sa dvije do tri medalje bilo kakvog sjaj - skromno će Omazić za kraj.

KLJUČNI PODACI

  • DESET MEDALJA S EP
  • Hrvatski paraolimpijci ostvarili vrhunski rezultat

Autor:

Valentina Jarnjak Glavaš

30.06.2012.

14:39h


SPORT, NAJČITANIJE