Trenutna pozicija: Naslovnica>Sport>Ostali sportovi
DESET MEDALJA S EP
Hrvatski paraolimpijci ostvarili vrhunski rezultat
Hrvatska paraolimpijska reprezentacije je s EP-a u atletici kući donijela deset medalja što je izuzetan uspjeh za Lijepu našu
slika vijesti
Prvenstvo Hrvatske u atletici za osobe s invaliditetom
Photo Jabuka TV
Članak

Autor: Valentina Jarnjak Glavaš
Objavljeno: 30.06.2012. 14:39h

Na Europskom prvenstvu za osobe s invaliditetom koje se održalo u Nizozemskoj Hrvatska je osvojila deset medalja. Odličan je ovo uspjeh naše reprezentacije koja je po prvi put u svojoj povijesti s nekog natjecanja donijela toliko medalja, na što su izrazito ponosni, a jedinu zlatnu medalju osvojio je Miroslav Matić koji je bio najbolji u bacanju diska.

- Drago mi je što sam postigao ovakav rezultat iako uvjeti nisu bili najidealniji. Još sam sretniji zato jer je ovo zlato došlo prije paraolimpijade u Londonu gdje ću, nadam se, također ostvariti zapažen rezultat - kazao nam je Miroslav Matić.

Zadovoljan ostvarenim je i izbornik reprezentacije koji se potajno nadao da bi u Nizozemskoj mogli napraviti dobar rezultat.

- Iskreno se nisam nadao da ćemo ostvariti ovako dobar rezultat i da ćemo doma donijeti deset medalja, ali neću biti skroman, napravili smo izniman rezultat i hvala svima na pomoći - rekao je izbornik reprezentacije Branko Omazić.

Sjajan je ovo uvod u paraolimpijske igre u Londonu koje se održavaju krajem kolovoza i rujna, a na kojim će nastupiti 15 naših paraolimpijaca.

- Vjerujem da ćemo i u Londonu napraviti rezultat, a ja bih bio zadovoljan i sa dvije do tri medalje bilo kakvog sjaj - skromno će Omazić za kraj.

Vezani članci:
FACEBOOK KOMENTARI
ključne riječi paraolimpijada, atletika, zlatna medalja
Imate zanimljivu priču, fotografiju, video? Tišti Vas neki problem ili mislite da bi bilo nešto zanimljivo za objaviti? Ispunite formular za kontakt, ostavite podatke i naši novinari kontaktirat će Vas u najbržem roku...