Trenutna pozicija: Naslovnica>Sport>Ostali sportovi
ČAK 108 SPORTAŠA
FOTO Ispraćaj sportaša na Olimpijske igre u London
Specifičnost hrvatske delegacije je i po tome što je iznimno velik udio sportašica. One čine čak 40 posto hrvatskih predstavnika
slika vijesti

Photo Bruno Konjevic / CROPIX
Članak

Autor:
Objavljeno: 23.07.2012. 16:43h

Svečani ispraćaj hrvatskih sportaša koji idu na Olimpijske igre u Londonu održan je u hotelu Westin. Na ove Olimpijske igre ide do sada najveći broj hrvatskih sportaša, njih 108. Specifičnost hrvatske delegacije je i po tome što je iznimno velik udio sportašica. One čine čak 40 posto hrvatskih predstavnika. Puno sreće našim sportašima i sportašicama poželio je Željko Jovanović, ministar znanosti, obrazovanja i sporta.

-.-Bruno Konjevic / CROPIX-.-Po prvi puta na Olimpijskim igrama nastupiti će ženska košarkaška reprezentacija
Po prvi puta na Olimpijskim igrama nastupiti će ženska košarkaška reprezentacija
Photo Bruno Konjevic / CROPIX  
Jovanović je podsjetio kako je Hrvatska prvi puta nastupila na Olimpijskim igrama u Barceloni prije 20 godina. Na tim igrama je bilo 30-ak sportaša, a osvojene su tri medalje.

Jovanović: Sportaši su naši najbolji ambasadori

- S obzirom na to da je sada naša delegacija tri puta brojnija, bilo bi lijepo vratiti se s tri puta više medalja - rekao je Jovanović zaključivši kako su sportski uspjesi iznimno važni za našu zemlju.

- Sportaši su naši najbolji ambasadori, a naši građanima uspjesi naših sportaša iznimno mnogo znače - rekao je Jovanović.

Našu zastavu na otvaranju u petak nositi će Venio Losert kojemu su ovo četvrte Olimpijske igre. Unatoč impresivnoj brojki on nije naš član delegacije koji ima najviše nastupa. Čak sedam puta nastupio je stolnotenisač Zoran Primorac.

 

>>> KAKO JE IZGLEDAO ISPRAĆAJ POGLEDAJTE U FOTOGALERIJI

Vezani članci:
FACEBOOK KOMENTARI
ključne riječi olimpijada, olimpijske igre, lonodn, željko jovanović, zoran primorac, venio losert
Imate zanimljivu priču, fotografiju, video? Tišti Vas neki problem ili mislite da bi bilo nešto zanimljivo za objaviti? Ispunite formular za kontakt, ostavite podatke i naši novinari kontaktirat će Vas u najbržem roku...