PREDSJEDNIK UDRUGE NAVIJAČA
Danijel Hrnjak: Za nas je 13. svibnja počeo rat
Za mnoge ljude u Hrvatskoj taj datum znači raspad Jugoslavije i početak neovisne Hrvatske, rekao nam je Danijel Hrnjak
slika vijesti

Photo Zvonimira Ivanišević/ Zagrebancija
Članak

Autor: Valentina Jarnjak Glavaš
Objavljeno: 11.05.2012. 16:11h

Navijači Dinama za subotu pripremaju tradicionalni malonogometni turnir pod nazivom ''za sve one kojih nema'', a na turniru će se pojaviti i bivši nogometaši Dinama koji su svaki na svoj način, obilježili povijest Modrih.

Povodom toga porazgovarali smo s predsjednikom Kluba navijača Bad Blue Boys Danijelom Hrnjakom.

Za sve one kojih nema

-.-Zvonimira Ivanišević/ Zagrebancija-.-
Photo Zvonimira Ivanišević/ Zagrebancija  
- Naziv turnira je ''Za sve one kojih nema'' u spomen na sve poginule pripadnike Bad Blue Boysa u DOmovinskom ratu i turnir kreće u 8 sati ujutro. Zasad je prijavljeno oko 40 ekipa. Inače se turnir održava svake godine uz iznimku od dvije godine jer se turnir nije održao 2012. godine i 2007. godine - govori nam Hrnjak.

Osim što će oko 40 ekipa sudjelovati na turniru svoj su dolazak najavile i neke legende koje su nosile Modri dres. 

- Neke legende kluba su najavile svoj dolazak na naš turnir, a prema prvim procjenama bit će ih oko 15. Na rasporedu je i revijalna utakmica između selekcije BBB-a i bivših igrača, to će biti nekakva poslastica - ističe Hrnjak.

Nakon turnira svi odlaze na utakmicu između Dinama i Splita, a u nedjelju će paljenjem lampaša i polaganjem vijenaca na spomen ploču BBB-a ispred Maksimira odati počast svim poginulima u ratu za neovisnost, a tako će obilježiti i legendarnu nikad odigranu utakmicu protiv Crvene Zvezde.

- Vijence polažemo svake godine na taj datum. Ovaj put to je nedjelja i točno u podne ćemo ovaj put položiti vijence i zapaliti lampaše - nastavlja predsjednik Udruge navijače Dinama i dodaje:

13. svibnja za nas je počeo rat

-.-Zvonimira Ivanišević/ Zagrebancija-.-
Photo Zvonimira Ivanišević/ Zagrebancija  
- Za nas taj datum znači jako puno. Za našu stariju generaciju, ali i za mnoge ljude u Hrvatskoj taj datum znači raspad Jugoslavije i početak neovisne Hrvatske. Poslije toga se počeo zahuktavati rat u Hrvatskoj i na neki način je krenula borba za samostalnost - rekao nam je Hrnjak.

Ovaj tjedan navijači su dali podršku i Nikici Moroviću koji je dobio četiri godine zatvora nakon nereda na utakmici Dinamo - Hajduk prije dvije godine.

- Ove godine smo obilježili od tog famoznog 1. svibnja 2010 godine, kada ni dan danas niti jedan policijski službenik nije odgovarao za nerede koji su se dogodili na stadionu, a postoje snimke gdje su policajci bacali predmete na navijače. Nažalost, Nikica je dobio četiri godine bez iti jednog dokaza - govori nam Danijel Hrnjak.

Također se obilježava i 1982. godina kao jedan od najvećih uspjeha u povijesti Dinama jer je prvenstvo osvojeno nakon godina i godina suše.

- Pa to je bila generacija koja je donijela Dinamu trofej i mora se znati da to nije bilo samo puko osvajanje trofeja nego nešto puno više od toga. Dosta igrača razasuto je po cijelom svijetu, a većina njjih izabrala je otići na Maksimir gdje će također legende Dinama odigrati jednu utakmicu, ali to je njihov izbor - zaključio je predsjednik Kluba navijača Dinama Danijel Hrnjak.

ključne riječi DANIJEL HRNJAK, PREDSJEDNIK UDRUGE NAVIJAČA DINAMA, ZA SVE ONE KOJIH NEMA, BBB, DINAMO, LEGENDE
Imate zanimljivu priču, fotografiju, video? Tišti Vas neki problem ili mislite da bi bilo nešto zanimljivo za objaviti? Ispunite formular za kontakt, ostavite podatke i naši novinari kontaktirat će Vas u najbržem roku...