IZVAN SPORTSKIH BORILIŠTA

Danijel Hrnjak: Za

nas je 13. svibnja počeo rat

PREDSJEDNIK UDRUGE NAVIJAČA

Zvonimira Ivanišević/ Zagrebancija

Za mnoge ljude u Hrvatskoj taj datum znači raspad Jugoslavije i početak neovisne Hrvatske, rekao nam je Danijel Hrnjak

Autor: Valentina Jarnjak Glavaš

Objavljeno: 11.05.2012. 16:11h

Navijači Dinama za subotu pripremaju tradicionalni malonogometni turnir pod nazivom ''za sve one kojih nema'', a na turniru će se pojaviti i bivši nogometaši Dinama koji su svaki na svoj način, obilježili povijest Modrih.

Povodom toga porazgovarali smo s predsjednikom Kluba navijača Bad Blue Boys Danijelom Hrnjakom.

Za sve one kojih nema

-.-Zvonimira Ivanišević/ Zagrebancija-.-- Naziv turnira je ''Za sve one kojih nema'' u spomen na sve poginule pripadnike Bad Blue Boysa u DOmovinskom ratu i turnir kreće u 8 sati ujutro. Zasad je prijavljeno oko 40 ekipa. Inače se turnir održava svake godine uz iznimku od dvije godine jer se turnir nije održao 2012. godine i 2007. godine - govori nam Hrnjak.

Osim što će oko 40 ekipa sudjelovati na turniru svoj su dolazak najavile i neke legende koje su nosile Modri dres. 

- Neke legende kluba su najavile svoj dolazak na naš turnir, a prema prvim procjenama bit će ih oko 15. Na rasporedu je i revijalna utakmica između selekcije BBB-a i bivših igrača, to će biti nekakva poslastica - ističe Hrnjak.

Nakon turnira svi odlaze na utakmicu između Dinama i Splita, a u nedjelju će paljenjem lampaša i polaganjem vijenaca na spomen ploču BBB-a ispred Maksimira odati počast svim poginulima u ratu za neovisnost, a tako će obilježiti i legendarnu nikad odigranu utakmicu protiv Crvene Zvezde.

- Vijence polažemo svake godine na taj datum. Ovaj put to je nedjelja i točno u podne ćemo ovaj put položiti vijence i zapaliti lampaše - nastavlja predsjednik Udruge navijače Dinama i dodaje:

13. svibnja za nas je počeo rat

-.-Zvonimira Ivanišević/ Zagrebancija-.-- Za nas taj datum znači jako puno. Za našu stariju generaciju, ali i za mnoge ljude u Hrvatskoj taj datum znači raspad Jugoslavije i početak neovisne Hrvatske. Poslije toga se počeo zahuktavati rat u Hrvatskoj i na neki način je krenula borba za samostalnost - rekao nam je Hrnjak.

Ovaj tjedan navijači su dali podršku i Nikici Moroviću koji je dobio četiri godine zatvora nakon nereda na utakmici Dinamo - Hajduk prije dvije godine.

- Ove godine smo obilježili od tog famoznog 1. svibnja 2010 godine, kada ni dan danas niti jedan policijski službenik nije odgovarao za nerede koji su se dogodili na stadionu, a postoje snimke gdje su policajci bacali predmete na navijače. Nažalost, Nikica je dobio četiri godine bez iti jednog dokaza - govori nam Danijel Hrnjak.

Također se obilježava i 1982. godina kao jedan od najvećih uspjeha u povijesti Dinama jer je prvenstvo osvojeno nakon godina i godina suše.

- Pa to je bila generacija koja je donijela Dinamu trofej i mora se znati da to nije bilo samo puko osvajanje trofeja nego nešto puno više od toga. Dosta igrača razasuto je po cijelom svijetu, a većina njjih izabrala je otići na Maksimir gdje će također legende Dinama odigrati jednu utakmicu, ali to je njihov izbor - zaključio je predsjednik Kluba navijača Dinama Danijel Hrnjak.

KLJUČNI PODACI

  • PREDSJEDNIK UDRUGE NAVIJAČA
  • Danijel Hrnjak: Za nas je 13. svibnja počeo rat

Autor:

Valentina Jarnjak Glavaš

11.05.2012.

16:11h


SPORT, NAJČITANIJE