KOŠARKA

Cibona potpisuje višemilijunski

sponzorski ugovor?

RASTEREĆUJU GRAD

Ronald Goršić / CROPIX

Navodno je riječ o jednogodišnjem ugovoru s mogućnošću produljenja ugovora ukoliko se ostvare dobri rezultati u ABA ligi i Eurocupu

Autor:: Zagrebancija.com

Objavljeno: 01.06.2012. 14:52h

Košarkaški klub Cibona koji nakon dolaska Jasmina Repeše bilježi sjajne rezultate te čak jednim dijelom podsjeća na onaj klub koji je nekada harao Eurocupom imao je i dosta protivnika jer velikim dijelom je bio financiran od strane poreznih obveznika grada Zagreba.

Osim toga, i ljudi iz KK Cedevite su podigli glas te su zamjerili takvo financiranje kluba. Tako nam je i sportski direktor Cedevite Matej Mamić rekao da način na koji se Cibona financira nije dobar.

No, izgleda da je i tome došao kraj jer će od sljedeće sezone Cibona, kako neslužbeno doznajemo prema nekim izvorima bliskima vodstvu Cibone, u Cibonu ući jedna velika strana tvrtka koja će financirati Vukove u višemilijunskim iznosima (u kunama op.a.).

Navodno je riječ o jednogodišnjem ugovoru s mogućnošću produljenja ugovora ukoliko se ostvare dobri rezultati u ABA ligi i Eurocupu.

Zasad nije poznato o kojoj tvrtki je riječ, a kako doznajemo u planu su još neki ugovori, također višemilijunski koji bi u potpunosti rasteretili Grad od financiranja. Navodno bi Cibona trebala i imati sufiks jedne od tih tvrtki u svom imenu.

Ovo je velika stvar za Vukove osobito ako znamo da je moguće da uz pomoć ove financijske inekcije budu u mogućnosti zadržati trenera Repešu i oko pola igrača.

KLJUČNI PODACI

  • RASTEREĆUJU GRAD
  • Cibona potpisuje višemilijunski sponzorski ugovor?

Autor:

Zagrebancija.com

01.06.2012.

14:52h


SPORT, NAJČITANIJE