Trenutna pozicija: Naslovnica>Sport>Košarka
`RAT` CIBONE I CEDEVITE?
Cibona demantira: Atlantic nas nije financirao
Atlantic grupa nije bila sponzor KK Cibona proteklih pet nego tri natjecateljske sezone, demantiraju navode Tedeschija iz Cibone
slika vijesti
Članak

Autor: Valentina Jarnjak Glavaš
Objavljeno: 25.04.2012. 14:47h

Povodom intervjua Emila Tedeschija u jednim dnevnim novinama u kojima je Tedeschi kazao da je Atlantic Grupa sponzorirala Cibonu iz Cibone su se oglasili priopćenjem kojeg vam donosimo u cijelosti:

Predsjednik Uprave Atlantic grupe Emil Tedeschi u nedavnom je intervjuu Večernjem listu (21.04.2012.) ustvrdio, citiramo: 'Možda se nedovoljno zna, ali mi smo, primjerice, posljednjih pet godina bili jedan od najvećih sponzora KK Cibona'.

Ponukani tim bombastičnim navodom, dužni smo obavijestiti javnost o stvarnim činjenicama vezanima za ugovore o oglašavanju brandova Cedevita i Multipower u dvorani Košarkaškog centra 'Dražen Petrović'.

U sezoni 2007./2008. Atlantic grupa sponzorirala je KK Cibona isključivo u robi, osiguravši 1000 kg napitka Cedevita (17.260,00 kuna bruto). Sezone 2008./2009. sponzorstvo je također uključivalo proizvode Atlantic grupe (Multipower proizvodi i Cedevita), i to u protuvrijednosti od 42.069,91 kuna bruto. Naredne natjecateljske sezone 2009./2010. na snazi su bili isti ugovorni odnosi kao i prethodne sezone, a protuvrijednost sponzorirane robe iznosila je 61.375,20 kuna bruto.

Naglasili bismo još i činjenicu kako je Košarkaški klub Cedevita tijekom sezone 2010./2011. koristio našu dvoranu za vlastite treninge te za treninge gostujućih momčadi s kojima se natjecao u Eurokupu. Nadalje, iste je sezone KK Cedevita odigrala šest utakmica Eurokupa u našoj dvorani, kao i prvu utakmicu Eurokupa u sljedećoj sezoni (2011./2012.), sve bez ikakve naknade.

Iz predočenih se podataka lako da zaključiti:

a) Atlantic grupa nije bila sponzor KK Cibona proteklih pet nego tri natjecateljske sezone, i to u vrijeme bivše Uprave KK Cibona.

b) Apostrofirano sponzorstvo nije bilo novčano, nego isključivo u robi.

c) Ukupna protuvrijednost sponzorirane robe u te tri sezone iznosi oko 120.000 kuna bruto.

d) Iz svega rečenog teško se može ustvrditi da je Atlantic grupa bila 'jedan od najvećih sponzora KK Cibone'. Kakav je stvarno bila sponzor, sada se, vjerujemo, dovoljno zna.

Vezani članci:
FACEBOOK KOMENTARI
ključne riječi cibona, emil tedeschi, cedevita, atlantic grupa
Imate zanimljivu priču, fotografiju, video? Tišti Vas neki problem ili mislite da bi bilo nešto zanimljivo za objaviti? Ispunite formular za kontakt, ostavite podatke i naši novinari kontaktirat će Vas u najbržem roku...