NOGOMET

Bilić objavio popis:

Ambicija je osvojiti Euro

IZBORNIK OPTIMIST

Drago Sopta / CROPIX

Prije četiri godine Hrvatska je pod vodstvom Slavena Bilića ispala nakon ruleta jedanaesteraca, a izbortnik sad najavljuje pohod na titulu

Autor: Valentina Jarnjak Glavaš

Objavljeno: 10.05.2012. 13:53h

Najvažnije nogometno natjecanje ove goodine, europsko prvenstvo u Ukrajini i Poljskoj, je pred vratima. Cijelu godinu hrvatski igrači su igrali utakmice s tom mišlju u glavi, a izbornik Slaven Bilić na kraju je donio prošireni popis od 27 igrača koji mogu izboriti Euro.

- Nakon pet mjeseci došao je i taj trenutak da se obznane kandidati za Ukrajinu i Poljsku. Nije bilo lako, ali netko je morao izostati. Meni je velika čast voditi Hrvatsku na europskom prvenstvu, ali mi je to istovremeno i velika obveza - kazao je u uvodu Bilić.

Potom je izrecitirao 27 kandidata za odlazak u Ukrajinu i Poljsku:

Vratari: Pletikosa, Subašić, Kelava, Blažević

Obrana:  Pranjić, Lovren, Vida, Ćorluka, Vrsaljko, Schildenfeld, Šimunić, Strinić, J. Buljat 

Vezni red: Vukojević, Iličević, Srna, Dujmović, Rakitić, Badelj, Modrić, Perišić, Kranjčar

Napad: Mandžukić, Olić, Jelavić, Kalinić,  Eduardo 

Nakon objave imena izbornik je rekao da dio nogometaša na pripreme dolazi između 16. i 18. svibnja, dok će oni kojima prvenstvo traje duže doći 25. svibnja.

Nažalost, hrvatski nogomet potresaju konstantno afere pa se nakon popisa kandidata krenulo u sasvim drugom smjeru. Tako je izbornik upitan što misli tko će biti novi predsjednik HNS-a?

- Nije moje da ja to pričam. Volio bih da pričamo o igračima koji su na popisu kandidata za europsko prvensvo. Nisam glup ni zatvoren samo smatram da nije ni vrijeme ni mjesto za takvo što pričati. Ja samo znam da ja odlazim nakon Eura i uvijek ću biti veliki navijač ove reprezentacije. Dao sam sve od sebe, ali glupo je sad o tome pričati jer ispred nas je najveće nogometno prvenstvo ove godine - kazao je Bilić.

Takve stvari, kakve potresaju naš nogomet, mogu omesti igrače, ali izbornik smatra da to s ovom reprezentacijom nije slučaj.

- U ovoj reprezentaciji ozračje je uvijek bilo dobro. I kad su rezultati bili loši nismo bili neraspoloženi, tako da sam siguran da nas ni ovo neće nimalo omesti, ni milimetar - nastavio je Bilić.

Potom se Bilić osvrnuo na ambicije ove momčadi na Euru i s obzirom na posljednje igre kockastih pomalo je sve iznenadio.

- Imamo jednako dobru momčad kao i 2008. godine. Istina je da neki ne igraju puno, njih 30 posto, ali i njih 20 posto igra previše i izmoreni su. Smatram da smo 2008. bili na vrhuncu fizičke i psihičke pripreme te ćemo se tako i sada pripremati. Kad pričamo o ambicijama, mi idemo u Ukrajinu i Poljsku osvojiti naslov prvaka Europe. Mislim da to možemo - optimističan je izbornik.

Među 27 igrača koji su na popisu nema starosjedioca Petrića i Klasnića. Iako se dosta pričalo o tome da neće biti na spisku ipak su se neki nadali da bi njih dvojice mogli biti među putnicima.

- Bilo im je teško priopćiti da ne idu na Euro. Nazvao sam ih i rekao im da neće biti na spisku jer smatram da su zaslužili da im se kaže. Po njihovu nesreću oni su napadači, a tu smo zaista dobro popunjeni - zaključio je izbornik.
 

KLJUČNI PODACI

  • IZBORNIK OPTIMIST
  • Bilić objavio popis: Ambicija je osvojiti Euro

Autor:

Valentina Jarnjak Glavaš

10.05.2012.

13:53h


SPORT, NAJČITANIJE