ŽIVOT

Teška šminka loš je

odabir za vruće, ljetne dane

IZGLEDAJTE ODLIČNO

wordpress.com

Preko ljeta na nokte nanosite svijetlije nijanse kako krhotine ne bi bile uočljive, a nemojte zaboraviti zaštiti usne od sunca

Autor: Sarah Srdar

Objavljeno: 27.06.2012. 10:48h

Ljetni dani odlični su za odmor, ali i za rekreaciju. Sunce jače grije, dani duže traju, a toplo vrijeme idealno je za uživanje s obitelji i prijateljima na plažama diljem Jadranske obale, ili pak, na zagrebačkim jezerima, Jarunu i Bundeku, kao i na gradskim kupalištima. 

Ali ljeto je i vrijeme kada se na koži primjenjuju drugačija pravila ljepote. Vrući ljetni dani mogu uzeti svoj danak ukoliko se ne zaštite od sunca i ne tretirate pravilno kožu. Donosimo vam nekoliko savjeta koji će pomoći da izgledate jednako odlično kao što se i osjećate.

1. Upravo je ljeto period kada je poznata uzrečica "manje je više" najbolji odabir. S minimalnim uljepšavanjem pokušajte istaknuti svoju prirodnu ljepotu.

2. Ispod mat pudera na lice nanesite laganu kremu sa zaštitnim faktora jer vam lice neće izgledati masno kao kada se koriste teški losioni.

3. Usne također treba zaštiti od sunca, pa je najbolji odabir sjajilo ili balzam za usne sa zaštitnim faktorom 15 ili više.

4. Neutralna sjenila i vodootporne maskare garancija su prekrasnog pogleda. Nemojte zaboraviti kupiti odstranjivač za vodootpornu šminku kako ne biste za posljedicu imali tamne kolutove oko očiju.

5. Roze nijanse ruževa odličan su odabir za vruće, ljetne dane. Isto tako, kremasti će ruž na usnama biti ugodniji od matiranih, a i trajati će duže.

6. Što se tiče boje lakova za nokte, najbolji odabir su svijetle nijanse zbog toga što su praktične. Krhotine neće biti uočljive, pa manikuru nije potrebno raditi svaki dan. Ipak, za nokte na nogama bolji su odabir tamnije nijanse, pogotovo ako nosite sandale ili hodate bosi.

7. Temeljne kreme za šminku i tonirane hidratantne kreme držite u hladnjaku. Toplina kože lica rastopiti će sve sastojke i dobro ih upiti te ćete izgledati kao da imate prirodno savršenu kožu.

8. Olovka za oči težak je odabir za plažu, no za noćne izlaske je pun pogodak.

KLJUČNI PODACI

  • IZGLEDAJTE ODLIČNO
  • Teška šminka loš je odabir za vruće, ljetne dane

Autor:

Sarah Srdar

27.06.2012.

10:48h


SCENA, NAJČITANIJE