ŽIVOT

Proljeće je pravo

vrijeme za šišanje pasa

SAMO NAJBOLJE ZA LJUBIMCA

www.psecisvijet.com

Šišanje je bolje prepustiti stručnjacima u salonu za pse koji su upoznati s točnim pravilima šišanja najvećeg broja pasmina

Autor:: Ana Zorić

Objavljeno: 25.03.2011. 12:43h

Salon za uljepšavanja pasa postaju sve češća destinacija mnogih vlasnika koji za svog ljubimca žele sve najbolje. Ukoliko ste do sada muku mučili s uređivanjem vašeg psa, vrijeme je da prestanete i životinjicu prepustite u ruke profesionalca. Povodom sve veće popularnosti salona za pse razgovarali smo s Željkom Roguljom, vlasnikom salona Pseći svijet.

-.-www.psecisvijet.com-.-- U salonu nudimo usluge pranja, raščešljavanja, medicinskih tretmana, šišanja, trimanja i imamo dućan u kojemu možete kupiti sve što je potrebno za psa - kaže vlasnik salona.

Cijena uređivanja psa ovisi o njegovoj veličini i dužini dlake, te o tome je li se šiša ili trima. Cijene se uglavnom kreću od 110 do 250 kuna. Željko Rogulj ovim poslom bavi se već 19 godina te je u Austriji i Njemačkoj održavao tečajeve šišanja pasa.

- Do sada sam odškolovao 20 ljudi, te 50 posto njih danas se profesionalno bavi tim poslom - kaže Rogulj koji navodi da su na njegov tečaj dolazili i Austrijanci.

Na tečaju koji traje četiri tjedna polaznici nauče prati, raščešljavati, sušiti psa, držati škare, različite tehnike šišanja prema pasminama i standardu, a u drugom dijelu nauči se trimanje. Nakon završenog tečaja dobije se certifikat.

Zašto šišati pse?

Neki psi, a naročito sve dugodlake pasmine zahtjevaju intenzivnu njegu, a to znači barem 1 sat četkanja i češljanja dnevno. Kod nekih je pasmina nužno redovito šišanje koje može biti vrlo jednostavno, tako da je dovoljno da vam to pokaže uzgajivač.

U večini slučajeva šišanje je bolje prepustiti stručnjacima u salonu za pse koji su upoznati s točnim pravilima šišanja najvećeg broja pasmina. Posjet takvom salonu nije nikakav pretjerani luksuz, naročito ako psa namjeravate pokazivati na izložbama. Ako to i nije vaša namjera, uvijek je lijepo vidjeti uređenog i njegovanog psa, a i pas se ugodnije osjeća.

Čvorići i zapetljanost dlake smetaju psu, pogotovo ako su nastali na nezgodnom mjestu kao što su pazusi, prepone i područja iza ušiju. Vrlo često na takvim mjestima nastaju ranice, što od češanja, što od iritiranosti dotičnog područja. Na šapama je potrebno višak dlake između jastučića redovito skraćivati. Upravo zbog sprječavanja takvih neugodnosti priuštite svom psu tretman ljepote i uživanja.

 

KLJUČNI PODACI

  • SAMO NAJBOLJE ZA LJUBIMCA
  • Proljeće je pravo vrijeme za šišanje pasa

Autor:

Ana Zorić

25.03.2011.

12:43h


SCENA, NAJČITANIJE