Trenutna pozicija: Naslovnica>Scena>Kultura
PREMIJERA U PETAK
Pirandello cabaret nasmijat će vas do suza
Unutar cabareta isprepliću se talijanske canzone, sicilijanski plesovi te mnoštvo zabave vezane uz uvijek aktualna muško-ženske pitanja
slika vijesti

Photo Press
Članak

Autor: R.I.
Objavljeno: 13.06.2012. 10:14h
Uoči premijere komedije Pirandello cabaret u zagrebačkom VIP clubu, ekipi kazališne družine Don Hihot podršku su došli dati dramaturg komedije Mario Kovač te predsjednik Hrvatskog društva dramskih umjetnika Goran Grgić. Uz salve smijeha, na svoje oči uvjerili su se kako će ova interaktivna predstava za odrasle ugodno iznenaditi publiku i kritiku.

-.-Press-.-
Photo Press  
Grgić je u utorak otjerao zadnju trunku treme šalama i pošalicama, ali i pokušajem izvođenja reikija nad plesačem i glumcem Miroslavom Mlinarom. Kovač je pak dan ranije u ''inspekciju'' poveo i 10-mjesečnu kćer Enu.

Provjerio je završne detalje komedije redateljice Lane Bitenc, u kojoj uz Mlinara glume Bojana Klepač Pogrmilović i Dino Škare. Komedija za okosnicu ima lik žene talijanskog dramatičara Pirandella Antoniette Marie Portulano, psihički nestabilnog karaktera, koja je imala maniju proganjanja i napadaje ljubomore.

Unutar cabareta isprepliću se talijanske canzone, sicilijanski plesovi te mnoštvo zabave vezane uz uvijek aktualna muško-ženska pitanja. Profesionalni glumac, pjevačica i plesač kroz više od 12 različitih uloga i s preko 25 izmjena kostima iz 30-tih godina predstavit će barem na trenutak stvaralački milje Nobelovca Pirandella.

I Grgić i Kovač uvjereni su kako je upravo ova kombinacija pun pogodak i osvježenje na hrvatskoj kazališnoj sceni.

Premijera će se održati 15. lipnja u 20 sati, u Vip clubu, Trg Bana Jelačića 9, Zagreb. Termini ostalih izvedbi u lipnju su 16., 22. i 23. lipnja u 20 sati. Ulaznice u pretprodaji: Knjižara Rockmark, Berislavićeva 13. Cijena 50, a na dan predstave 60 kuna.

ključne riječi Pirandello cabaret, goran grgić, mario kovač, bojana klpač pogrmilović, dino škare, predstava
Imate zanimljivu priču, fotografiju, video? Tišti Vas neki problem ili mislite da bi bilo nešto zanimljivo za objaviti? Ispunite formular za kontakt, ostavite podatke i naši novinari kontaktirat će Vas u najbržem roku...