Trenutna pozicija: Naslovnica>Scena>Kultura
LJETO NA ŠTROSU
Parižanima Strossmartre ljepši od Montmartrea
Likovni umjetnici spremno odgovaraju na svako pitanje posjetitelja Štrosa ili izrađuju njihove portrete za svega 50 kuna
slika vijesti

Photo Prt Scr Jabuka TV
Članak

Autor:
Objavljeno: 06.08.2012. 14:19h

Svakog dana do 2. rujna prolaznike na Štrosu dočekuju likovni umjetnici koji spremno odgovaraju na svako njihovo pitanje, izrađuju njihove portrete za svega 50 kuna ili im tijekom radionica otkrivaju svoje tajne.

Prema riječima drugih slikara, sve je započelo s Nenadom Burcarom, koji je prvi slikar koji je svoje radove izložio na Štrosu. On sam nam je rekao kako na Strossmartreu izlaže već sedam godina.

- To je mjesto na jednom od najljepših šetališta u Hrvatskoj i jednom od najljepših mjesta u Zagrebu kojim osim Zagrepčana prolaze i brojni turisti i imaju priliku vidjeti što rade naši likovni stavaraoci - rekao nam je. 

Ovaj slikar ispričao nam je i kako turisti reagiraju na Strossmartre.

- Jučer su bili neki Parižani i rekli su da im je Strossmartre ljepši od Montmartrea - ispričao nam je Burcar. 

Prije dvije godine svoj otvoreni slikarsko-kiparski atelje u donjem dijelu šetališta postavio je i HDLU, a većina umjetnika koji sad tamo izlažu ranije su izlagali na početku šetališta. Burcar se prisjetio i kako je to izgledalo prijašnjih godina na Štrosu.

- Ovdje vam je tijekom vremena bilo jako puno radionica, slikali su invalidi, djeca, penzioneri, vrhunski umjetnici čak i u svjetskim razmjerima i ljudi su mogli uživati. To je razlog zbog kojeg ja dolazim i skupa s kolegama izlažem svoje radove na ovako lijepom mjestu - rekao nam je slikar.

Svi koji nisu imali prilike prošetati Štrosom i pogledati slike Nenada Burcara, to mogu učiniti i na njegovoj internetskoj stranici www.burcar.com i u njegovom otvorenom ateljeu uz Rakošinoj 32.

Vezani članci:
FACEBOOK KOMENTARI
ključne riječi nenad burcar, strossmartre, montmartre, ljeto na štrosu
Imate zanimljivu priču, fotografiju, video? Tišti Vas neki problem ili mislite da bi bilo nešto zanimljivo za objaviti? Ispunite formular za kontakt, ostavite podatke i naši novinari kontaktirat će Vas u najbržem roku...