POZNATI

Odabrala sam ime za

svoju kćer, zvat će se Zana

IDA PRESTER NAJAVLJUJE:

Zvonimira Ivanišević/ Zagrebancija

Pjevačica i voditeljica Ida Prester, gostujući u emisiji TV Bujica na Jabuci TV , s javnošću je podjelila kako će nazvati svoju prvu kćer

Autor: M.P.

Objavljeno: 02.04.2012. 15:03h

Iako je u brojnim intervjuima otkrila kako joj brak i majčinstvo trenutno nisu u planu, pjevačica Ida Prester ponovno je o tome progovorila gostujući u emisiji TV Bujica na Jabuci TV. Naime, voditeljici Mariji Pajić otkrila je kako već zna kako će joj se zvati kćer.

- Iako to zvuči možda malo srpski, kada uzmemo u obzir da će se zvati Zana Mandić, baš me briga. Tako ću nazvati svoju kćer. Samo mi nemojte ukrasti ime, molim vas. A i sumnjam da bi itko nazvao dijete Zana – kroz smijeh je rekla Ida.

Dodala je i kako misli da je možda već krajnje vrijeme da poradi na prinovi jer, kako kaže, ne planira s 50 godina igrati nogomet s djecom.

Odmalena predodređena za pozornicu

Iako Idu svi percipiraju kao voditeljicu, ona se bavi i glazbom. Konkretno, osnovala je bend Lollobrigida, u kojem je i pjevačica, a najveći fan benda upravo je Idin tata, Mladen Prester. S obzirom na to da je Petra, inače druga pjevačica Lollobrigide trenutno na porodiljnom dopustu, u bend je uskočila Lidija Dokuzović, inače članica benda Afion.

- Lidija mi daje satove pjevanja, znači punk je sigurno umro - komentirala je Ida novitete u bendu.

Inače, kako je otkrila, u obitelji Prester svi su glazbeno potkovani. Mama i tata sviraju klavir, a mlađi brat Janko je DJ, stoga i ne čudi da je i Ida naslijedila glazbeni talent i to, kako ona kaže, od bake, operne pjevačica koja će uskoro proslaviti 101. rođendan.

- Očekujem da ću i ja toliko poživiti jer i baka i ja imamo izražene kosti na stopalu. Znači, pobrala sam njene gene. A što se tiče toga da se i ja i brat bavimo muzikom, bolje to nego da sjedimo doma i drogiramo se - navodi vrckava Ida.

'Ljude ne razdvajam na homoseksulace i heteroseksualce'

No, unatoč brojnim radnim obavezama i nastupima, Ida se nerijetko u javnosti zauzimala za prava gay populacije, zbog čega je javnost danas doživljava kao gay aktivista.

- Mislim da je zbilja odvratno i sramotno, da ne kažem pizdunski da ekipa vani "šora pedere". Nisam nikakav gay aktivist, već znam puno takvih ljudi. Da znam više o romskim pravima u Sloveniji, pričala bih i o tome. Realno, ljude ne razdvajam na homoseksualce i heteroseksualce, to mi je irelevantno. A i to što je netko homić, ne znači da je dobra osoba, ali isto tako ne znači i da je loša osoba - zaključila je Ida.

Raspravljajući o pravima homoseksualaca, Ida nije izostavila prokomentirati propali pokušaj mijenjanja obiteljskog zakona u susjednoj Sloveniji.

- Voljela bih da se izgradi sustav koji bi prepoznao loše roditelje, uzeo im dijete i dao ga nekome tko ga ne može imati, bili to homoseksualci, Marsovci ili Hrvati, nevažno je. Tvrdim da u životu za tri stvari treba imati dozvolu - za vožnju automobila, konzumaciju droga, kao i odgajanje djeteta jer to uistinu ne može svatko - zaključila je Prester.

Završit ću pravo i braniti Sanadera

Dok bi je neki zbog njenih stavova vrlo rado htjeli vidjeti u saborskim klupama, Ida to s gnušanjem odbija.

- Kad se sjetim tko je tamo sve sjedio, od Rojsa, Milinovića do Kovačevića, stvarno nemam želudac za to. Trenutno se divim samo ljudima koji mogu preživjeti s 2500 kuna mjesečno jer za to stvarno trebaš imati "muda" - zaključila je.

A kako joj genetsko naslijeđe predviđa dugovječan život, Ida ponosno najavljuje:

- Još uvijek stignem završiti pravo i braniti Sanadera.

KLJUČNI PODACI

  • IDA PRESTER NAJAVLJUJE:
  • Odabrala sam ime za svoju kćer, zvat će se Zana

Autor:

M.P.

02.04.2012.

15:03h


SCENA, NAJČITANIJE