ŽIVOT

Napravite prirodan

balzam za usne od lavande

BRZO I JEDNOSTAVNO

Ante Perković/ Wikipedija

Skočite do vaše kuhinje i u tren oka pripremite domaći balzam za usne od lavande, meda i maslinovog ulja. Balzam je prirodan i ukusan

Autor: R.I.

Objavljeno: 07.08.2012. 10:32h

Mnoge miris lavande podsjeća na prekrasno ljeto, odmaranje, sunce i more. No, jeste li znali da lavanda može biti i vrlo važan sastojak u vašoj svakodnevnoj njezi. Ne morate sad odmah trčati u prvu parfumeriju i tražiti kozmetiku koja sadrži vaš omiljeni miris lavande, nego jednostavno skočite do vaše kuhinje i u tren oka pripremite prirodan balzam za usne od lavande. Za taj će vam užitak trebati svega nekoliko sastojaka i malo slobodnog vremena.

Sastojci za balzam:

- četiri žlice jojobinog, badmovog ili maslinovog ulja

- jedna žlica ribanog pčelinjeg voska

- jedna žličica meda

- četvrtina žličice vitamina E u ulju

 sedam kapi esencijalnog ulja od lavande

Ako želite da vaš balzam bude u boji, možete dodati i žličicu kakaa ili žličicu prirodnog ruža za usne.

Priprema:

Ulje, pčelinji vosak i med ugrijte na vrlo niskoj temepraturi u posudi od nehrđajučeg čelika ili u zdjeli na pari. Miješajte dok god se pčelinji vosak ne otopi, a potom lonac sklonite s vatre i brzo umješajte esencijalno ulje, vitamin E i, po želji, kakao prah ili ruž u boji koju želite. Zdjelu potom stavite u plitku posudu u koju ste sipali ledenu vodu i nastavite brzo mješati dodajući još malo meda. Kad se med u potpunosti stopio s ostalim sastojcima, prebacite dobivenu smjesu u kutijicu u kojoj ćete držati balzam i pustite ga da miruje barem tri sata.

KLJUČNI PODACI

  • BRZO I JEDNOSTAVNO
  • Napravite prirodan balzam za usne od lavande

Autor:

R.I.

07.08.2012.

10:32h


SCENA, NAJČITANIJE