ŽIVOT

Kanižaj na Maloj tribini

nasmijao djecu do suza

OMILJENI DJEČJI PISAC

PrtSc Jabuka TV

Uz djecu se vraćam u djetinjstvo i odmah se bolje osjećam, kazao je Pajo Kanižaj nakon susreta s učenicima škole Dragutina Kušlana

Autor:: Tanja Molvarec

Objavljeno: 04.12.2012. 14:27h

Omiljeni dječji pisac, Pajo Kanižaj, najbolje se osjeća kada je okružen djecom, a to pokazuje i čestim gostovanjem na tribinama i susretima s učenicima osnovnih i srednjih škola. U sklopu programa Društva hrvatskih književnika, pod nazivom Mala tribina, Kanižaj je pročitao učenicima šestog razreda osnovne škole Dragutina Kušlana pojedina vlastita djela.

-.-PrtSc Jabuka TV-.-- Kada sam s djecom, zaboravim na datum rođenja koji mi stoji uz bilješke o piscu. Uz njih se vraćam u djetinjstvo i odmah se bolje osjećam - kazao je Kanižaj.

Djeca su pozorno slušala dok je Kanižaj čitao ulomke iz svoje knjige 'Zapisi odraslog limača' koja na duhovit način krši norme standardnog jezika i pravopisa oživljavajući sjećanja na nesputani svijet dječje igre. Djecu je zanimalo gdje je Kanižaj rođen, s koliko godina je napisao prvu knjigu i zbriku pjesama, te što ga najviše motivira za pisanje.

Ovaj pjesnik iza sebe ima mnogo susreta s djecom, mladima, ali i starijim osobama od kojih je mnogo naučio.

- Sjećam se da sam u jednom danu posjetio vrtić i dom za starije. Nakon završenog susreta jedna bakica mi je prišla i rekla da sam joj uljepšao dan. To mi je bila najveća nagrada. Jednu drugu gospođu sam rasplakao kada me upitala poznajem li Nikolu Pavića. Izrecitirao sam joj jednu pjesmu, a ona je nakon toga rekla da je to njen brat - kazao je Kanižaj.

Kroz ovakve tribine djeca uče o važnosti čitanja knjiga i o tome koliko obična duhovita pjesma može popraviti raspoloženje i promijeniti pogled na svijet.

KLJUČNI PODACI

  • OMILJENI DJEČJI PISAC
  • Kanižaj na Maloj tribini nasmijao djecu do suza

Autor:

Tanja Molvarec

04.12.2012.

14:27h


SCENA, NAJČITANIJE