Trenutna pozicija: Naslovnica>Scena>Život
OMILJENI DJEČJI PISAC
Kanižaj na Maloj tribini nasmijao djecu do suza
Uz djecu se vraćam u djetinjstvo i odmah se bolje osjećam, kazao je Pajo Kanižaj nakon susreta s učenicima škole Dragutina Kušlana
slika vijesti

Photo PrtSc Jabuka TV
Članak

Autor: Tanja Molvarec
Objavljeno: 04.12.2012. 14:27h

Omiljeni dječji pisac, Pajo Kanižaj, najbolje se osjeća kada je okružen djecom, a to pokazuje i čestim gostovanjem na tribinama i susretima s učenicima osnovnih i srednjih škola. U sklopu programa Društva hrvatskih književnika, pod nazivom Mala tribina, Kanižaj je pročitao učenicima šestog razreda osnovne škole Dragutina Kušlana pojedina vlastita djela.

-.-PrtSc Jabuka TV-.-
Photo PrtSc Jabuka TV  
- Kada sam s djecom, zaboravim na datum rođenja koji mi stoji uz bilješke o piscu. Uz njih se vraćam u djetinjstvo i odmah se bolje osjećam - kazao je Kanižaj.

Djeca su pozorno slušala dok je Kanižaj čitao ulomke iz svoje knjige 'Zapisi odraslog limača' koja na duhovit način krši norme standardnog jezika i pravopisa oživljavajući sjećanja na nesputani svijet dječje igre. Djecu je zanimalo gdje je Kanižaj rođen, s koliko godina je napisao prvu knjigu i zbriku pjesama, te što ga najviše motivira za pisanje.

Ovaj pjesnik iza sebe ima mnogo susreta s djecom, mladima, ali i starijim osobama od kojih je mnogo naučio.

- Sjećam se da sam u jednom danu posjetio vrtić i dom za starije. Nakon završenog susreta jedna bakica mi je prišla i rekla da sam joj uljepšao dan. To mi je bila najveća nagrada. Jednu drugu gospođu sam rasplakao kada me upitala poznajem li Nikolu Pavića. Izrecitirao sam joj jednu pjesmu, a ona je nakon toga rekla da je to njen brat - kazao je Kanižaj.

Kroz ovakve tribine djeca uče o važnosti čitanja knjiga i o tome koliko obična duhovita pjesma može popraviti raspoloženje i promijeniti pogled na svijet.

Vezani članci:
FACEBOOK KOMENTARI
ključne riječi pajo kanižaj, mala tribina, učenici, djeca
Imate zanimljivu priču, fotografiju, video? Tišti Vas neki problem ili mislite da bi bilo nešto zanimljivo za objaviti? Ispunite formular za kontakt, ostavite podatke i naši novinari kontaktirat će Vas u najbržem roku...