Trenutna pozicija: Naslovnica>Scena>Život
NEOBIČAN RECEPT
Isprobajte nježni sapun od majčina mlijeka
Zamijenite gelove i sapune za tuširanje pune različitih poznatih i nepoznatih kemijskih sastova i napravite svoj vlastiti sapun za tuširanje
slika vijesti

Photo Press
Članak

Autor: S.P.
Objavljeno: 02.08.2012. 11:59h

Ljeto je i pržite se na suncu kako biste dobili preplanuli ten, kupate se u moru i bazenima, koristite zaštitne kreme protiv UV zračenja i onda još kad dođete kući s plaže, odete pod tuš i koristite raznorazne mirisne gelove za tuširanje koji ne štite vašu kožu, nego joj štete? Možda biste trebali razmisliti da tu praksu zamijenite zdravijom.

-.-arhiv-.-
Photo arhiv  
Zamijenite gelove i sapune za tuširanje pune različitih poznatih i nepoznatih kemijskih sastova i napravite svoj vlastiti sapun za tuširanje. Sve što vam treba je majčino mlijeko, destilirana voda, maslinovo ulje, mast i lužina.

U čelični lonac natočite maslinovo ulje po želji i dodajte mast narezanu na manje komade. Zatim, u plastičnu posudu stavite destiliranu vodu te prospite lužinu na vodu koja će se miješanjem otopiti, ali pritom ne zaboravite nositi zaštitnu odjeću.

Nakon što se lužina otopi, polako dodajte majčino mlijeko u tu smjesu i pažljivo promiješajte. Nakon toga sve izlijte na otopljenu mast i mikserom miješajte dok smjesa ne postane gusta. Kad smjesa postane gusta, ulijte je u kalup oblika sapuna i stavite poklopac te ostavite tako poklopljeno 48 sati.

Takav prirodan sapun je idealan za očuvanje vlage i sjaja kože, posebice u ljetnoj sezoni kada je koža izložena UV zračenju, soli i kloru. Osim što će vam koža biti zdravija i ljepša, neutralizirajući miris će vas štititi od uboda insekata i ublažit će crvenilo kože nastalo od sunca.

Još jedan savjet za kožu, izbjegavajte vruću vodu i tuširajte se mlakom vodom više od 10 minuta, a svoj sapun slobodno upotrijebite za ispiranje problematične kože lica, on će smiriti upalu, a nakon 10-dnevnog korištenja akne će postepeno nestati.

ključne riječi majčino mlijeko, prirodni sapun, masinovo ulje, tuširanje, sapun, destilirana voda, crvenilo kože
Imate zanimljivu priču, fotografiju, video? Tišti Vas neki problem ili mislite da bi bilo nešto zanimljivo za objaviti? Ispunite formular za kontakt, ostavite podatke i naši novinari kontaktirat će Vas u najbržem roku...