NOĆNI ŽIVOT

FOTO: Belan, Bare i

Gustafi zapalili prepuni Sax

PRVI ANTENAUNPELGGED

Dario Njavro

Dva i pol sata izvrsne glazbe i tristotinjak oduševljenih uzvanika dobar su razlog da svi nabavite karte za iduću unplugged svirku u Saxu

Autor: R.I.

Objavljeno: 13.04.2012. 12:16h

Krema domaćeg rocka u četvrtak je zapalila zagrebački klub Sax. Prvi Antenaplugged: Porin acoustic donio je nastupe Gustafa, Nene Belana te Gorana Bare i Majki.

-.-Dario Njavro-.-Teško je reći koga je publika dočekala s većim oduševljenjem. Gustafi su otvorili večer i dobro zagrijali atmosferu. Za ovaj koncert su, kako sami kažu, pripremili iznenađenje. Odsvirali su naime devet potpuno novih pjesama. To je materijal koji će se naći na njihovom novom albumu, a frontman Gustafa Edi Maružin kaže kako će s novim albumom nastojati osvojiti Porina iduće godine. Edi je prokomentirao i ovogodišnje nominacije za Porin no nije se usudio prognozirati pobjednika.

- Čudno mi je biračko tijelo Porina i donosi neke jako čudne odluke. Ja sam jako dobar poznavatelj zbivanja na hrvatskoj glazbenoj sceni, ali Porina nikako ne uspijevam pogoditi - kazao je Edi. 

Što se hita godine tiče i činjenice da se među nominacijama nalazi primjerice Severinin Brad Pitt, ali i Baretove 'Teške Boje', Edi je priznao da mu nije do kraja jasno zašto je tome tako te da je za sve okrivio besparicu i 'kozmički neki poremećaj'.

Priznaje, njegov favorit je Massimo. Edi je bio više nego zadovoljan nastupom i oduševljenjem s kojim je publika prihvatila nove pjesme.

Gustafi su odličnom svirkom pripremili teren Neni Belanu koji je priznao da pri odabiru pjesama za ovaj koncert kriterij nije bio da svi u glas pjevaju poznate pjesme. 'Idemo baš muzicirat“, rekao je prije koncerta. Tako je i bilo.

-.-Dario Njavro-.-- Bilo je super! Publika je odlično reagirala. Pozitivna energija je probila i zapalila cijeli Sax. Sad kad dođe Bare spalit će sve ovo - rekao je Neno nakon koncerta, a uspostavilo se kako su njegove riječi bile proročanske.

Belana i Fiumense na sceni je zamijenio jedinstveni i veličanstveni Goran Bare sa svojim bendom Majke. Svojim je nastupom po tko zna koji put dokazao da energija koju stvara svojom pojavom, glasom i stavom zapravo jednako snažno zaokuplja publiku bez obzira je l' se radi o ovako intimnom klubu i koncertu bez struje ili nekom većem prostoru.

Dva i pol sata izvrsne glazbe i tristotinjak oduševljenih uzvanika dobar su razlog da svi koji još nisu nabavili karte za sljedeći Antenaplugged: Porin acoustic to učine čim prije.

Svirka bolja od one Rolling Stonesa

Projekt Antene Zagreb i Instituta hrvatske glazbe koji na dva akustična koncerta okuplja izvođače, koji su proteklih godina nagrađeni Porinom u kategoriji za najboljeg rock izvođača, uspostavio se kao pun pogodak. Interes za koncert bio je ogroman, a rijetki sretnici koji su mu prisustvovali bili su oduševljeni.

-.-Dario Njavro-.-- Bio sam jednom na Rolling Stonesima, ovo je bilo puno bolje - izjavio je jedan zadovoljni posjetitelj.

U odličnom koncertu sinoć su uživale i brojne poznate osobe. Osim DJ–eva Antene Zagreb, Barbare Kolar, Ivana Vukušića, Tamare Loos, Zlate Mück, Ivane Mišerić, Nives Čanović i Krune Belka, bila su tu i rado viđena televizijska lica, meteorologinja Ana Bago, RTL–ova urednica voditeljica Antonija Mandić, zatim Barbara Radulović i Anja Alavanja, čiji suprug je sinoć nastupao kao dio pratećeg benda Nene Belana.

Koncert je posjetio i kreativni dvojac zaslužan za urnebesne skečeve Milivoja Luleka i omiljeni Antena Hit, Luka Bulić i Saša Buneta.

Kolege glazbenike došao je podržati Ivan Dečak iz grupe Vatra koji je također prokomentirao izbor za Hit godine. Drago mu je kaže što su se u toj kategoriji našli bendovi koji su o tome donedavno mogli samo sanjati.

FOTOGRAFIJE S KONCERTA POGLEDAJTE OVDJE

KLJUČNI PODACI

  • PRVI ANTENAUNPELGGED
  • FOTO: Belan, Bare i Gustafi zapalili prepuni Sax

Autor:

R.I.

13.04.2012.

12:16h


SCENA, NAJČITANIJE