Trenutna pozicija: Naslovnica>Scena>Noćni život
PRVI ANTENAUNPELGGED
FOTO: Belan, Bare i Gustafi zapalili prepuni Sax
Dva i pol sata izvrsne glazbe i tristotinjak oduševljenih uzvanika dobar su razlog da svi nabavite karte za iduću unplugged svirku u Saxu
slika vijesti

Photo Dario Njavro
Članak

Autor: R.I.
Objavljeno: 13.04.2012. 12:16h
Krema domaćeg rocka u četvrtak je zapalila zagrebački klub Sax. Prvi Antenaplugged: Porin acoustic donio je nastupe Gustafa, Nene Belana te Gorana Bare i Majki.

-.-Dario Njavro-.-
Photo Dario Njavro  
Teško je reći koga je publika dočekala s većim oduševljenjem. Gustafi su otvorili večer i dobro zagrijali atmosferu. Za ovaj koncert su, kako sami kažu, pripremili iznenađenje. Odsvirali su naime devet potpuno novih pjesama. To je materijal koji će se naći na njihovom novom albumu, a frontman Gustafa Edi Maružin kaže kako će s novim albumom nastojati osvojiti Porina iduće godine. Edi je prokomentirao i ovogodišnje nominacije za Porin no nije se usudio prognozirati pobjednika.

- Čudno mi je biračko tijelo Porina i donosi neke jako čudne odluke. Ja sam jako dobar poznavatelj zbivanja na hrvatskoj glazbenoj sceni, ali Porina nikako ne uspijevam pogoditi - kazao je Edi. 

Što se hita godine tiče i činjenice da se među nominacijama nalazi primjerice Severinin Brad Pitt, ali i Baretove 'Teške Boje', Edi je priznao da mu nije do kraja jasno zašto je tome tako te da je za sve okrivio besparicu i 'kozmički neki poremećaj'.

Priznaje, njegov favorit je Massimo. Edi je bio više nego zadovoljan nastupom i oduševljenjem s kojim je publika prihvatila nove pjesme.

Gustafi su odličnom svirkom pripremili teren Neni Belanu koji je priznao da pri odabiru pjesama za ovaj koncert kriterij nije bio da svi u glas pjevaju poznate pjesme. 'Idemo baš muzicirat“, rekao je prije koncerta. Tako je i bilo.

-.-Dario Njavro-.-
Photo Dario Njavro  
- Bilo je super! Publika je odlično reagirala. Pozitivna energija je probila i zapalila cijeli Sax. Sad kad dođe Bare spalit će sve ovo - rekao je Neno nakon koncerta, a uspostavilo se kako su njegove riječi bile proročanske.

Belana i Fiumense na sceni je zamijenio jedinstveni i veličanstveni Goran Bare sa svojim bendom Majke. Svojim je nastupom po tko zna koji put dokazao da energija koju stvara svojom pojavom, glasom i stavom zapravo jednako snažno zaokuplja publiku bez obzira je l' se radi o ovako intimnom klubu i koncertu bez struje ili nekom većem prostoru.

Dva i pol sata izvrsne glazbe i tristotinjak oduševljenih uzvanika dobar su razlog da svi koji još nisu nabavili karte za sljedeći Antenaplugged: Porin acoustic to učine čim prije.

Svirka bolja od one Rolling Stonesa

Projekt Antene Zagreb i Instituta hrvatske glazbe koji na dva akustična koncerta okuplja izvođače, koji su proteklih godina nagrađeni Porinom u kategoriji za najboljeg rock izvođača, uspostavio se kao pun pogodak. Interes za koncert bio je ogroman, a rijetki sretnici koji su mu prisustvovali bili su oduševljeni.

-.-Dario Njavro-.-
Photo Dario Njavro  
- Bio sam jednom na Rolling Stonesima, ovo je bilo puno bolje - izjavio je jedan zadovoljni posjetitelj.

U odličnom koncertu sinoć su uživale i brojne poznate osobe. Osim DJ–eva Antene Zagreb, Barbare Kolar, Ivana Vukušića, Tamare Loos, Zlate Mück, Ivane Mišerić, Nives Čanović i Krune Belka, bila su tu i rado viđena televizijska lica, meteorologinja Ana Bago, RTL–ova urednica voditeljica Antonija Mandić, zatim Barbara Radulović i Anja Alavanja, čiji suprug je sinoć nastupao kao dio pratećeg benda Nene Belana.

Koncert je posjetio i kreativni dvojac zaslužan za urnebesne skečeve Milivoja Luleka i omiljeni Antena Hit, Luka Bulić i Saša Buneta.

Kolege glazbenike došao je podržati Ivan Dečak iz grupe Vatra koji je također prokomentirao izbor za Hit godine. Drago mu je kaže što su se u toj kategoriji našli bendovi koji su o tome donedavno mogli samo sanjati.

FOTOGRAFIJE S KONCERTA POGLEDAJTE OVDJE

Vezani članci:
FACEBOOK KOMENTARI
ključne riječi goran bare, majke, gustafi, edi morožin, massimo, ivan dečak, porin acoustic
Imate zanimljivu priču, fotografiju, video? Tišti Vas neki problem ili mislite da bi bilo nešto zanimljivo za objaviti? Ispunite formular za kontakt, ostavite podatke i naši novinari kontaktirat će Vas u najbržem roku...