NOVI ZAGREB

Zrinjevcu platili 20

klupa, a oni postavili šest

UREĐENJE PARKA NA LANIŠTU

PrtScr Jabuka TV

Stanovnici Laništa požalili su se skupštinskom Odboru za predstavke i pritužbe na to kako je Zrinjevac obavio uređenje parka

Udruga građana Lanište požalila se skupštinskom Odboru za predstavke i pritužbe na uređenje parka u tom naselju. Darinko Kosor, predsjednik Odbora, odlučio je da članovi izađu na teren, u Laništ , kako bi sami mogli provjeriti stanje.

-.-PrtScr Jabuka TV-.-Martina Jović, članica Odbora (SDP), Darinko Kosor, predsjednik Odbora (HSLS) i Gordana Miškulin, Udruga građana LaništeOdboru se obratila Gordana Miškulin, predsjednica Udruge građana Lanište, jer je u projektnoj dokumentaciji uređenja parka, koja je dana mjesnoj samoupravi, stajalo da će se u parku postaviti 20 klupa te osam koševa za smeće. No Zrinjevac, koji je izvođač radova, u konačnici je postavio samo šest klupa i jedan koš za smeće.

Miškulin: Zrinjevac preskupo naplaćuje klupice i koševe

- Cijena uređenja parka ostala je ista, odnosno 225.000 kuna - rekla je Miškulin koja se još požalila na visoke cijene koje naplaćuje Zrinjevac.

- Klupica tako košta malo manje od tri tisuće kuna, a koš gotovo 1300 kuna. Ne vidim razlog zašto se te stvari kupuju od Zrinjevca, ako ima tako visoke cijene.

Miškulin se članovima Odbora požalila i na loše održavanje zelene površine parka. Istaknula je kako trava nije zasađena na dijelu parka gdje su izvođeni radovi, a okoliš je pošišan tek kada je najavljeno da će članovi Odbora obići Lanište da se uvjere kakvo je stanje na terenu.

Jure Leko, tehnički direktor Zrinjevca, kazao je kako je sve urađeno uz suglasnost nadzornog inženjera iz IGH.

-.-PrtScr Jabuka TV-.-Sjednica Odbora održana je u parku na LaništuDarinko Kosor, predsjednik Odbora, zatražio je od Zrinjevca te Službe za mjesnu samoupravu da Odboru dostave sve troškovnike kako bi se moglo utvrditi je li bilo kakvih nepravilnosti.

Stanovnici se spore oko lokacije budućeg spomenika braniteljima

Stanovnici Laništa su dolazak gradskih zastupnika iskoristili kako bi se požalili na još jedan problem koji ih muči. Riječ je o lokaciji spomenika braniteljima. Naime, prema odluci Mjesnog odbora Lanište spomenik bi se trebao postaviti u novouređenom parku, dok dio stanara zahtjeva da se spomenik postavi pored nogometnog igrališta uz glavnu prometnicu.

Na kraju je dogovoreno da se o lokaciji budućeg spomenika odluči na zboru građana. Kako je rekao Jadranko Baturić, predsjednik Vijeća gradske četvrti Novi Zagreb-zapad, on će sazvati zbor građana kada mu udruge donesu konkretne prijedloge pozicije i izgleda spomenika.

 

KLJUČNI PODACI

  • UREĐENJE PARKA NA LANIŠTU
  • Zrinjevcu platili 20 klupa, a oni postavili šest

30.05.2012.

12:12h


KVARTOVI, NAJČITANIJE