CENTAR

Zrinjevac: Promenadni

koncerti za zagrebačke duše

DUH MINULIH VREMENA

Zvonimira Ivanišević/ Zagrebancija

FOTO: Zrinjevac je i ove subote bio u znaku glazbe i plesa, na radost mnogih Zagrepčana kojima je zasigurno ovaj prizor probudio sjećanja

-.-Zvonimira Ivanišević/ Zagrebancija-.-Promenadni ples se u Paviljonu na Zrinjevcu održava na radost mnogih građana, a sam prizor na glazbenike i na plesače u jednom od najljepših zagrebačkih parkova kao da priziva duh nekih minulih vremena.

Danas su tako posjetitelji Glazbenog paviljona uživali u glazbi Novog staromodnog orkestra Franje Vlahovića-Kiča, a mnogi su se odvažili i zaplesati uz taktove njihovih nota. Riječ je o ansamblu koji sebe drži čuvarom zagrebačkog duha i tradicije, a izvodi najljepše pjesme o Zagrebu.

Svake subote od 11 do 13 sati, od proljeća do jeseni, u Glazbenom paviljonu koji ondje stoji još od 1891. godine, svi zainteresirani mogu uživati u valcerima i koračnicama, glazbenim napjevima iz opereta, talijanskim canzonama, jazzu ili evergreenu.

-.-Zvonimira Ivanišević/ Zagrebancija-.-Tako će na popularni 1. ‘maj’ Zagrepčani moći plesati na glazbu 60-tih i 70-tih godina prošlog stoljeća uz Triola Retro Band, a 8. svibnja će na repertoaru biti šlageri, šansone, starogradske pjesme i najpopularnije pjesme o Zagrebu Susedgradskih potepuha.

Majčin dan na Zrinjevcu će obilježiti razigrani dječaci i djevojčice iz dječjih zborova. Paganini band zabavljat će prolaznike 22. svibnja valcerima, polkama i čardašima, a 29. svibnja je na programu zabavna i plesna glazba 60-tih i 70-tih godina Boris Babarović i prijatelja.

Posljednji će se promenadni koncert održati 5. lipnja uz The Beatles Revival Band. Ovaj koncert posvećen je legendarnim glazbenicima, tako da će svi posjetitelji moći plesati i uživati uz klasike kao što su ‘Yesterday’, ‘Let it be’, ‘Yellow submarine’, ‘Hey Jude’, ‘Michelle’ te ‘Lovely Rita’.

>> POGLEDAJTE FOTOGALERIJU PROMENADNOG KONCERTA NA ZRINJEVCU

KLJUČNI PODACI

  • DUH MINULIH VREMENA
  • Zrinjevac: Promenadni koncerti za zagrebačke duše

24.04.2010.

21:12h


KVARTOVI, NAJČITANIJE