Trenutna pozicija: Naslovnica>Kvartovi>Centar
DUH MINULIH VREMENA
Zrinjevac: Promenadni koncerti za zagrebačke duše
FOTO: Zrinjevac je i ove subote bio u znaku glazbe i plesa, na radost mnogih Zagrepčana kojima je zasigurno ovaj prizor probudio sjećanja
slika vijesti

Photo Zvonimira Ivanišević/ Zagrebancija
Članak
Objavljeno: 24.04.2010. 21:12h
-.-Zvonimira Ivanišević/ Zagrebancija-.-
Photo Zvonimira Ivanišević/ Zagrebancija  
Promenadni ples se u Paviljonu na Zrinjevcu održava na radost mnogih građana, a sam prizor na glazbenike i na plesače u jednom od najljepših zagrebačkih parkova kao da priziva duh nekih minulih vremena.

Danas su tako posjetitelji Glazbenog paviljona uživali u glazbi Novog staromodnog orkestra Franje Vlahovića-Kiča, a mnogi su se odvažili i zaplesati uz taktove njihovih nota. Riječ je o ansamblu koji sebe drži čuvarom zagrebačkog duha i tradicije, a izvodi najljepše pjesme o Zagrebu.

Svake subote od 11 do 13 sati, od proljeća do jeseni, u Glazbenom paviljonu koji ondje stoji još od 1891. godine, svi zainteresirani mogu uživati u valcerima i koračnicama, glazbenim napjevima iz opereta, talijanskim canzonama, jazzu ili evergreenu.

-.-Zvonimira Ivanišević/ Zagrebancija-.-
Photo Zvonimira Ivanišević/ Zagrebancija  
Tako će na popularni 1. ‘maj’ Zagrepčani moći plesati na glazbu 60-tih i 70-tih godina prošlog stoljeća uz Triola Retro Band, a 8. svibnja će na repertoaru biti šlageri, šansone, starogradske pjesme i najpopularnije pjesme o Zagrebu Susedgradskih potepuha.

Majčin dan na Zrinjevcu će obilježiti razigrani dječaci i djevojčice iz dječjih zborova. Paganini band zabavljat će prolaznike 22. svibnja valcerima, polkama i čardašima, a 29. svibnja je na programu zabavna i plesna glazba 60-tih i 70-tih godina Boris Babarović i prijatelja.

Posljednji će se promenadni koncert održati 5. lipnja uz The Beatles Revival Band. Ovaj koncert posvećen je legendarnim glazbenicima, tako da će svi posjetitelji moći plesati i uživati uz klasike kao što su ‘Yesterday’, ‘Let it be’, ‘Yellow submarine’, ‘Hey Jude’, ‘Michelle’ te ‘Lovely Rita’.

>> POGLEDAJTE FOTOGALERIJU PROMENADNOG KONCERTA NA ZRINJEVCU
Vezani članci:
FACEBOOK KOMENTARI
ključne riječi zrinjevac, promenadni koncert
Imate zanimljivu priču, fotografiju, video? Tišti Vas neki problem ili mislite da bi bilo nešto zanimljivo za objaviti? Ispunite formular za kontakt, ostavite podatke i naši novinari kontaktirat će Vas u najbržem roku...