NOVI ZAGREB

Zapruđe na svoje dane

''dovuklo'' cijeli Zagreb

TRADICIONALNA MANIFESTACIJA

PrtScr Jabuka TV

Jutro je na Danima Zapruđa namijenjeno najmlađima, a kako su nastupale škole iz N. Zagreba, priredba je privukla brojne posjetitelje

Autor: Petra Antonijević

Objavljeno: 19.05.2012. 12:56h

Dani Zapruđa, tradicionalna manifestacija ovog novozagrebačkog kvarta, službeno su otvoreni polaganjem vijenaca palim braniteljima iz toga naselja. Veljko Starčević, otac jednoga od poginulih branitelja, kazao nam je kako ovaj običaj postoji koliko i sama manifestacija.

-.-PrtScr Jabuka TV-.-- Sretan sam što se još uvijek sjete moga sina, jedino mi je žao što o tome nisu obaviješteni i ostali roditelji. No, ja sam u njihovo ime zapalio svijeću i iduće godine osobno ću se potruditi da svi budu ovdje – istaknuo je Starčević.

Na priredbi u sklopu manifestacije sudjelovala je osnovna škola iz Zapruđa, a u nastupu su joj se pridružile i ostale škole iz Novog Zagreba. Naime, jutarnji program namijenjen je djeci i njihovim roditeljima.

- Iz godine u godinu sve se više oduševljavamo Danima Zapruđa. Stvarno smo presretni da naše naselje tradicionalno održava ovakav događaj. A posebno smo sretni što će se novac koji će se prikupiti u sklopu manifestacije utrošiti na uređenje kvarta – rekao nam je jedan ponosni otac dok je gledao nastup svoje kćer.

Osim nastupa škola, doznali smo od Željka Rajkovića iz Udruge građana Zapruđa, posjetitelje očekuju i drugi koncerti. Navečer dolaze Vatra i gosti iznenađenja, a prije toga posjetitelje će zabavljati Zapruđe Band Aid, u kojem nastupaju i gitaristi iz Prljavog kazališta te benda Pips, Chips & Videoclips. Uz to, građanima će se u uživo putem videozida iz Novog Zelanda javiti i nekadašnji susjedi koji su danas sreću pronašli na drugom kraju svijeta, ali nisu zaboravili kvart iz kojeg dolaze.

Dani Zapruđa nastavljaju se i u nedjelju kada je jutarnji program ponovno namijenjen najmlađima, a uz nastupe mnogobrojnih ''nepoznatih'' rock bendova, čijih pet minuta slave dolazi zahvaljujući ovoj manifestaciji, Dane Zapruđa zatvorit će odličan koncert uvijek dobro raspoloženih Gustafa. Program u Zapruđu ovog vikenda traje do 22 sata.

KLJUČNI PODACI

  • TRADICIONALNA MANIFESTACIJA
  • Zapruđe na svoje dane ''dovuklo'' cijeli Zagreb

Autor:

Petra Antonijević

19.05.2012.

12:56h


KVARTOVI, NAJČITANIJE