NOVI ZAGREB

VIDEO: Stanari Strmečke

se guše u prašini s ceste

NESANIRANA NAKON RADOVA

PrtSce Jabuka TV

Strmečka cesta u Brezovici je neuređena i nesanirana nakon prijekopa, a stanare muči prašina koja se diže nakon svakog prolaska automobila

Autor:: Tanja Molvarec

Objavljeno: 04.05.2012. 10:07h

Stanari Strmečke ceste u četvrti Brezovica tijekom dana ne mogu otvarati prozore niti previše boraviti na ulici jer ih prašina koju stvaraju automobili na neasfaltiranoj cesti doslovce guši. Stanari čekaju da se cesta sanira nakon prijekopa, no to ide jako sporo.

-.-PrtSce Jabuka TV-.-Raskopana Strmečka cesta i njeni stanari čekaju već duže vrijeme početak radova na sanaciji ceste kako bi se konačno mogli priključiti na sustav vode i odvodnje. Vrijeme kao da je stalo u ovom dijelu Brezovice pa se Darko, stanar Strmečke, s pravom pita zašto se na njih zaboravilo.

- Nemamo vodu ni kanalizaciju. Čekamo kada ćemo se moći priključiti. Nakon radova sve je ostalo razrovano i nikako da se sanira. Da ne spominjem prašinu koja se diže s ove nazovi ceste. Problema imaju i autobusi kada prolaze ovako derutnom cestom - kazao je Darko.

Do sada je održano na desetke sastanaka s Vodopskrbom i odvodnjom kako bi se riješio problem Odranskog Strmca, Obreža i Brezovice. Autobusna stanica na Strmečkoj cesti je derutna, a stanari tvrde da im je ukinuta autobusna linija jer su busevi imali problema tijekom prolaska tom cestom. Predsjednik Vijeća četvrti Brezovica Stjepan Cerovski je obišao to područje.

- Sustav odvodnje ide jako sporo. Vjerujem ipak da će zgarebačke ceste obaviti svoj dio posla - kazao je Cerovski.

Vijeće je stavilo u Plan malih komunalnih akcija za 2012. godinu uvrstilo  i izradu projektne dokumentacije za tisuću metara nogostupa u Strmečkoj cesti.

KLJUČNI PODACI

  • NESANIRANA NAKON RADOVA
  • VIDEO: Stanari Strmečke se guše u prašini s ceste

Autor:

Tanja Molvarec

04.05.2012.

10:07h


KVARTOVI, NAJČITANIJE