TREŠNJEVKA

Umirovljenici plesali

za godinu aktivnog starenja

DOM ZA STARIJE TREŠNJEVKA

prtsc JabukaTv

Odjevene u raskošne haljine, štićenice Doma Trešnjevka vješto su zaplesale sa svojim otmjenim partnerima i pokazale koliko su vitalne

Autor:: Tanja Molvarec

Objavljeno: 23.04.2012. 14:21h

Dom za starije i nemoćne osobe Trešnjevka pripremio je niz programa kako bi svečano obilježili 2012. kao godinu aktivnog starenja i međugeneracijske solidarnosti. Umirovljenici su kroz pjesmu i ples pokazali koliko su vitalni i aktivni. Odjevene u raskošne haljine, štićenice Doma Trešnjevka vješto su zaplesale sa svojim otmjenim partnerima. Nakon plesa došao je red i na pjesmu. Zbor Trešnjevečki kišobrani sastaje se svakog ponedjeljka na probama.

- Riječ je o mješovitom zboru. Neki članovi su korisnici doma, a neki su vanjski članovi Gerontološkog centra. Redovito se sastaju na probama, druže se i uživaju. Njima puno znači prilika da sudjeluju u nečem umjetničkom i lijepom - kazala nam je Daria Mujkanović, socijalna radnica i radna terapeutkinja Doma.

- Sudjelovat će sada i na Svjetskom danu plesa na Velesajmu. Dom često ima događanja ovakve vrste gdje se pleše, druži i zabavlja - kazala je Mujkanović.

Europska komisija proglasila je 29. travnja Europskim danom Međugeneracijske solidarnosti. Tijekom cijelog tjedna Dom organizira programe pa će tako u četvrtak 26. travnja na Trgu Slavoljuba Penkale u 17 sati biti održan koncert duhovne glazbe.

Osim koncerta, bit će održana i predstava Ružno pače u izvedbi kazališne skupine Palac gore. Predstava je na rasporedu u četvrtak 26. travnja u 10 sati u Drenovačkoj 30. Dom Trešnjevka na Trgu Slavoljuba Penkale ima kapacitet od 338 mjesta.

KLJUČNI PODACI

  • DOM ZA STARIJE TREŠNJEVKA
  • Umirovljenici plesali za godinu aktivnog starenja

Autor:

Tanja Molvarec

23.04.2012.

14:21h


KVARTOVI, NAJČITANIJE