Trenutna pozicija: Naslovnica>Kvartovi>Trešnjevka
DOM ZA STARIJE TREŠNJEVKA
Umirovljenici plesali za godinu aktivnog starenja
Odjevene u raskošne haljine, štićenice Doma Trešnjevka vješto su zaplesale sa svojim otmjenim partnerima i pokazale koliko su vitalne
slika vijesti

Photo prtsc JabukaTv
Članak

Autor: Tanja Molvarec
Objavljeno: 23.04.2012. 14:21h

Dom za starije i nemoćne osobe Trešnjevka pripremio je niz programa kako bi svečano obilježili 2012. kao godinu aktivnog starenja i međugeneracijske solidarnosti. Umirovljenici su kroz pjesmu i ples pokazali koliko su vitalni i aktivni. Odjevene u raskošne haljine, štićenice Doma Trešnjevka vješto su zaplesale sa svojim otmjenim partnerima. Nakon plesa došao je red i na pjesmu. Zbor Trešnjevečki kišobrani sastaje se svakog ponedjeljka na probama.

- Riječ je o mješovitom zboru. Neki članovi su korisnici doma, a neki su vanjski članovi Gerontološkog centra. Redovito se sastaju na probama, druže se i uživaju. Njima puno znači prilika da sudjeluju u nečem umjetničkom i lijepom - kazala nam je Daria Mujkanović, socijalna radnica i radna terapeutkinja Doma.

- Sudjelovat će sada i na Svjetskom danu plesa na Velesajmu. Dom često ima događanja ovakve vrste gdje se pleše, druži i zabavlja - kazala je Mujkanović.

Europska komisija proglasila je 29. travnja Europskim danom Međugeneracijske solidarnosti. Tijekom cijelog tjedna Dom organizira programe pa će tako u četvrtak 26. travnja na Trgu Slavoljuba Penkale u 17 sati biti održan koncert duhovne glazbe.

Osim koncerta, bit će održana i predstava Ružno pače u izvedbi kazališne skupine Palac gore. Predstava je na rasporedu u četvrtak 26. travnja u 10 sati u Drenovačkoj 30. Dom Trešnjevka na Trgu Slavoljuba Penkale ima kapacitet od 338 mjesta.

Vezani članci:
FACEBOOK KOMENTARI
ključne riječi dom trešnjevka, umirovljenici, dan međugeneracijske solidarnosti
Imate zanimljivu priču, fotografiju, video? Tišti Vas neki problem ili mislite da bi bilo nešto zanimljivo za objaviti? Ispunite formular za kontakt, ostavite podatke i naši novinari kontaktirat će Vas u najbržem roku...