Trenutna pozicija: Naslovnica>Kvartovi>Centar
NA ZRINJEVCU
Učenici plesom slavili 111. rođendan svoje škole
Pjesmom i plesom učenici osnovne škole Ivana Merza proslavili su 111. godina škole, a u goste su im došli učenici OŠ Župa Dubrovačka
slika vijesti

Photo Prt Scr Jabuka TV
Članak

Autor: Kristina Križić
Objavljeno: 10.05.2012. 20:04h

Da je 111 godina od postojanja škole uistinu posebno i vrijedno slavlja, najbolje pokazuje primjer Osnovne škole Ivana Merza. Djeca su se okupila na zagrebačkom Zrinjevcu pod sloganom "Od tambure do Woodstocka" i odlučila pokazati sva svoja umijeća.

-.-Prt Scr Jabuka TV-.-
Photo Prt Scr Jabuka TV  
- Odlučili smo se za ovaj slogan kako bi pokazali djeci da se vremena mijenjaju i da se maštovito može iskombinirati suvremeno i tradicionalno. Mi smo škola koja njeguje kreativnost i maštovitost i zato smo na ovakav način odlučili proslaviti dane škole - rekao nam je Zvonko Piljek, ravnatelj Osnovne škole Ivana Merza.

Veliko slavlje uveličao je i dolazak učenika iz Osnovne škole Župe Dubrovačke. Učenici su razgledavali grad, a nastavu su pohađali zajedno s učenicima škole Ivana Merza.

- Mi smo bili najprije kod njih u Dubrovniku, a sada su oni došli u Zagreb. Na ovaj način njegujemo prijateljske odnose, a već neki roditelji na ljeto sa svojom djecom putuju u Dubrovnik.

Komunikacija diljem Hrvatske nam je itekako važna, već smo posjetili Semeljce i Lastovo. Naš moto je: prijateljstvom protiv nasilja - dodao je Piljek.

Djeca svih razreda, od prvog pa do osmog, na štandovima su izložila svoje radove koje su marljivo izrađivali tijekom cijelog tjedna.

Bilo je tu svega: od kolača, licitarskih srca, nakita, crteža pa do slatkiša. Učenici Osnove škole Ivana Merza ponosno su stajali iza svojih štandova.

- Jako nam se sviđa. Družili smo se s učenicima iz Župe Dubrovačke i drago nam je što su došli. Lijepo mi je na Zrinjevcu i jedva čekam svoj nastup. Mi smo rock bend i tako smo se i obukli – nestrpljivo nam je ispričao jedan učenik.


ključne riječi ivan merz, zrinjevac, od tambure do woodstocka, zvonko piljek, župa dubrovačka, učenici
Imate zanimljivu priču, fotografiju, video? Tišti Vas neki problem ili mislite da bi bilo nešto zanimljivo za objaviti? Ispunite formular za kontakt, ostavite podatke i naši novinari kontaktirat će Vas u najbržem roku...