CENTAR

Učenici plesom slavili

111. rođendan svoje škole

NA ZRINJEVCU

Prt Scr Jabuka TV

Pjesmom i plesom učenici osnovne škole Ivana Merza proslavili su 111. godina škole, a u goste su im došli učenici OŠ Župa Dubrovačka

Autor: Kristina Križić

Objavljeno: 10.05.2012. 20:04h

Da je 111 godina od postojanja škole uistinu posebno i vrijedno slavlja, najbolje pokazuje primjer Osnovne škole Ivana Merza. Djeca su se okupila na zagrebačkom Zrinjevcu pod sloganom "Od tambure do Woodstocka" i odlučila pokazati sva svoja umijeća.

-.-Prt Scr Jabuka TV-.-- Odlučili smo se za ovaj slogan kako bi pokazali djeci da se vremena mijenjaju i da se maštovito može iskombinirati suvremeno i tradicionalno. Mi smo škola koja njeguje kreativnost i maštovitost i zato smo na ovakav način odlučili proslaviti dane škole - rekao nam je Zvonko Piljek, ravnatelj Osnovne škole Ivana Merza.

Veliko slavlje uveličao je i dolazak učenika iz Osnovne škole Župe Dubrovačke. Učenici su razgledavali grad, a nastavu su pohađali zajedno s učenicima škole Ivana Merza.

- Mi smo bili najprije kod njih u Dubrovniku, a sada su oni došli u Zagreb. Na ovaj način njegujemo prijateljske odnose, a već neki roditelji na ljeto sa svojom djecom putuju u Dubrovnik.

Komunikacija diljem Hrvatske nam je itekako važna, već smo posjetili Semeljce i Lastovo. Naš moto je: prijateljstvom protiv nasilja - dodao je Piljek.

Djeca svih razreda, od prvog pa do osmog, na štandovima su izložila svoje radove koje su marljivo izrađivali tijekom cijelog tjedna.

Bilo je tu svega: od kolača, licitarskih srca, nakita, crteža pa do slatkiša. Učenici Osnove škole Ivana Merza ponosno su stajali iza svojih štandova.

- Jako nam se sviđa. Družili smo se s učenicima iz Župe Dubrovačke i drago nam je što su došli. Lijepo mi je na Zrinjevcu i jedva čekam svoj nastup. Mi smo rock bend i tako smo se i obukli – nestrpljivo nam je ispričao jedan učenik.


KLJUČNI PODACI

  • NA ZRINJEVCU
  • Učenici plesom slavili 111. rođendan svoje škole

Autor:

Kristina Križić

10.05.2012.

20:04h


KVARTOVI, NAJČITANIJE