TRNJE

U Hvarskoj će saditi

stabla i uređivati igrališta

HORTIKULTURNA DJELATNOST

PrtScr Jabuka TV

Iako će dječje igralište biti ograđeno tek iduće godine, trenutno je u planu uređivanje hortikulture na području parka u Hvarskoj ulici

Autor: Ana Kranjčić

Objavljeno: 11.06.2012. 10:17h

Na području Sigečice, u Hvarskoj ulici nalazi se dječje igralište koje nije ograđeno. S obzirom da je igralište smješteno uz prometnu cestu, bilo bi nužno postavljanje ograde radi sigurnosti djece koja se tamo igraju.

- Nažalost, nije to jedino igralište u našoj gradskoj četvrti koje nema ogradu, ali mi smo u prošloj godini išli s akcijom da sva dječja igrališta, jasno ovisno o sredstvima koja imamo za male komunalne akcije, ogradimo - kazao je Ivan Bare, predsjednik Vijeća gradske četvrti Trnje.

Unatoč tome što Vijeće raspolaže s manje financijskih sredstava nego prošle godine, park u Hvarskoj ulici će ipak biti uređen. 

- Ove godine na tom prostoru, na prostoru između Hvarske 5 i 7, u Ulici grada Vukovara, nismo imali dovoljno sredstava da stavimo ogradu, ali tamo ćemo se pojaviti s novim stazama, s novim stablima na tom prostoru - najavio je Bare.

Za uređivanje pješačke staze i travnjaka na toj lokaciji izdvojeno je oko 75 tisuća kuna, a za sadnju stabala uložit će se 15 tisuća kuna.

- Sudjelovat ćemo sa simboličnim sredstvima, sljedeće godine ćemo pokušat to planirati u Planu malih komunalnih akcija - zaključio je Bare.

Ukoliko i vi imate pitanja za gradske ili druge institucije, svakako se javite u emisiju Zagrebancija na Jabuci TV svaki radni dan u 19.05 sati.

KLJUČNI PODACI

  • HORTIKULTURNA DJELATNOST
  • U Hvarskoj će saditi stabla i uređivati igrališta

Autor:

Ana Kranjčić

11.06.2012.

10:17h


KVARTOVI, NAJČITANIJE