Trenutna pozicija: Naslovnica>Kvartovi>Trnje
HORTIKULTURNA DJELATNOST
U Hvarskoj će saditi stabla i uređivati igrališta
Iako će dječje igralište biti ograđeno tek iduće godine, trenutno je u planu uređivanje hortikulture na području parka u Hvarskoj ulici
slika vijesti

Photo PrtScr Jabuka TV
Članak

Autor: Ana Kranjčić
Objavljeno: 11.06.2012. 10:17h

Na području Sigečice, u Hvarskoj ulici nalazi se dječje igralište koje nije ograđeno. S obzirom da je igralište smješteno uz prometnu cestu, bilo bi nužno postavljanje ograde radi sigurnosti djece koja se tamo igraju.

- Nažalost, nije to jedino igralište u našoj gradskoj četvrti koje nema ogradu, ali mi smo u prošloj godini išli s akcijom da sva dječja igrališta, jasno ovisno o sredstvima koja imamo za male komunalne akcije, ogradimo - kazao je Ivan Bare, predsjednik Vijeća gradske četvrti Trnje.

Unatoč tome što Vijeće raspolaže s manje financijskih sredstava nego prošle godine, park u Hvarskoj ulici će ipak biti uređen. 

- Ove godine na tom prostoru, na prostoru između Hvarske 5 i 7, u Ulici grada Vukovara, nismo imali dovoljno sredstava da stavimo ogradu, ali tamo ćemo se pojaviti s novim stazama, s novim stablima na tom prostoru - najavio je Bare.

Za uređivanje pješačke staze i travnjaka na toj lokaciji izdvojeno je oko 75 tisuća kuna, a za sadnju stabala uložit će se 15 tisuća kuna.

- Sudjelovat ćemo sa simboličnim sredstvima, sljedeće godine ćemo pokušat to planirati u Planu malih komunalnih akcija - zaključio je Bare.

Ukoliko i vi imate pitanja za gradske ili druge institucije, svakako se javite u emisiju Zagrebancija na Jabuci TV svaki radni dan u 19.05 sati.

ključne riječi sigečica, hvarska ulica, park, dječje igralište, pješačke staze, sadnja stabala, ivan bare, zagrebancija, jabuka tv
Imate zanimljivu priču, fotografiju, video? Tišti Vas neki problem ili mislite da bi bilo nešto zanimljivo za objaviti? Ispunite formular za kontakt, ostavite podatke i naši novinari kontaktirat će Vas u najbržem roku...