NOVI ZAGREB

U Horvatovoj ulici

nužna je izgradnja nogostupa

PROMETNI KAOS

Stjepan Marković

Na dijelu Horvatove ulice, uz križanje s Avenijom Većeslava Holjevca, nema izgrađenog nogostupa što predstavlja opasnost za prolaznike

Autor: Ana Kranjčić

Objavljeno: 01.07.2012. 10:41h

Križanje Avenije Većeslava Holjevca i Horvatove ulice prilično je nesigurno za pješački promet. Naime, na tom dijelu Horvatova ulica nema izgrađenog nogostupa niti s jedne strane. Često su na toj lokaciji nepropisno parkirani automobili na zelenoj površini što dodatno pješacima otežava prolaz i prisiljeni su hodati po dijelu prometnice.

- Što se tiče nogostupa na križanju tog dijela ceste sa Horvatovom, moram reći da smo više puta intervenirali u zadnje tri godine kako bi pomogli našim građanima. Nažalost, riječ je o županijskoj cesti koju Vijeće gradske četvrti ne može samostalno uređivati - navodi Jadranko Baturić, predsjednik Vijeća gradske četvrti Novi Zagreb-zapad.

Do kada će tamošnji prolaznici biti prisiljeni prolaziti kolnikom, pitanje je na koje još uvijek ne postoji konkretan odgovor. Nadležni su svjesni nužnosti izgradnje nogostupa, barem samo s jedne strane, međutim postavljanje istoga je pitanje vremena i financijskih sredstava. Do tada se građani upozoravaju na dodatan oprez.

- Trenutno ne vidimo načina kako bismo to izveli. Županijske ceste bi trebale to napraviti jer je tu veliki promet i automobilima i građanima. Taj nogostup je, makar s jedne strane, neophodan. Po mom osobnom mišljenju, s obje - zaključio je Baturić.

Ukoliko i vi imate pitanja za gradske ili druge institucije, svakako se javite u emisiju Zagrebancija na Jabuci TV svaki radni dan u 19.05 sati.

KLJUČNI PODACI

  • PROMETNI KAOS
  • U Horvatovoj ulici nužna je izgradnja nogostupa

Autor:

Ana Kranjčić

01.07.2012.

10:41h


KVARTOVI, NAJČITANIJE