Trenutna pozicija: Naslovnica>Kvartovi>Novi Zagreb
PROMETNI KAOS
U Horvatovoj ulici nužna je izgradnja nogostupa
Na dijelu Horvatove ulice, uz križanje s Avenijom Većeslava Holjevca, nema izgrađenog nogostupa što predstavlja opasnost za prolaznike
slika vijesti

Photo Stjepan Marković
Članak

Autor: Ana Kranjčić
Objavljeno: 01.07.2012. 10:41h

Križanje Avenije Većeslava Holjevca i Horvatove ulice prilično je nesigurno za pješački promet. Naime, na tom dijelu Horvatova ulica nema izgrađenog nogostupa niti s jedne strane. Često su na toj lokaciji nepropisno parkirani automobili na zelenoj površini što dodatno pješacima otežava prolaz i prisiljeni su hodati po dijelu prometnice.

- Što se tiče nogostupa na križanju tog dijela ceste sa Horvatovom, moram reći da smo više puta intervenirali u zadnje tri godine kako bi pomogli našim građanima. Nažalost, riječ je o županijskoj cesti koju Vijeće gradske četvrti ne može samostalno uređivati - navodi Jadranko Baturić, predsjednik Vijeća gradske četvrti Novi Zagreb-zapad.

Do kada će tamošnji prolaznici biti prisiljeni prolaziti kolnikom, pitanje je na koje još uvijek ne postoji konkretan odgovor. Nadležni su svjesni nužnosti izgradnje nogostupa, barem samo s jedne strane, međutim postavljanje istoga je pitanje vremena i financijskih sredstava. Do tada se građani upozoravaju na dodatan oprez.

- Trenutno ne vidimo načina kako bismo to izveli. Županijske ceste bi trebale to napraviti jer je tu veliki promet i automobilima i građanima. Taj nogostup je, makar s jedne strane, neophodan. Po mom osobnom mišljenju, s obje - zaključio je Baturić.

Ukoliko i vi imate pitanja za gradske ili druge institucije, svakako se javite u emisiju Zagrebancija na Jabuci TV svaki radni dan u 19.05 sati.

ključne riječi horvatova ulica, avenija većeslava holjevca, nogostup, županijske ceste, frekventan promet, kolnik, zagrebancija
Imate zanimljivu priču, fotografiju, video? Tišti Vas neki problem ili mislite da bi bilo nešto zanimljivo za objaviti? Ispunite formular za kontakt, ostavite podatke i naši novinari kontaktirat će Vas u najbržem roku...