Trenutna pozicija: Naslovnica>Kvartovi>Črnomerec
OBNOVA ČRNOMERCA
U ceste i igrališta uložit će se 1,8 mil. kuna
Vijeće gradske četvrti Črnomerec ove godine raspolaže s nešto više od sedam milijuna kuna za radove u sklopu malih komunalnih akcija
slika vijesti

Photo Zvonimira Ivanišević/ Zagrebancija
Članak

Autor:

Ana Kranjčić

Objavljeno: 11.04.2012. 16:44h

Vijeće gradske četvrti Črnomerec, na čelu s predsjednikom Draganom Korolijom Marinićem, donijelo je Plan malih komunalnih akcija za 2012. godinu. Na vrhu prioriteta su sanacije neuređenih cesta te uređivanje dječjih igrališta.

- Vijeće je donijelo svoj Plan malih komunalnih akcija nakon što je donesen financijski plan. Radi se o ukupnom iznosu od nešto više od sedam milijuna kuna. Nešto ćemo novca izdvojiti za projektiranje odvodnje i vodoopskrbe, a najveći dio novca će biti utrošen, odnosno iskorišten za sanaciju javno-prometnih površina te za uređenje dječjih igrališta i školskih objekata - najavio je Korolija.

Što se tiče javno-prometnih površina na kojima je nužna sanacija i uređivanje, izdvojeno je nekoliko većih ulica. Stanari Dvojkovićeva puta i odvojaka napokon će ove godine dobiti asfaltirane ceste za što će Vijeće izdvojiti oko devetsto tisuća kuna. Osim navedene ceste, sanirat će se i ulice Dražice te Podvinje.

- Također ćemo uložiti oko milijun i osamsto tisuća kuna u dječja igrališta i zelene površine. Napominjem da je planirano uređenje dječjeg igrališta u Domobranskoj ulici koje će biti za djecu s posebnim potrebama, odnosno sa poteškoćama u razvoju gdje ćemo uložiti oko 870 tisuća kuna. I u okolici dvorca Mikulići ćemo urediti dječje igralište - istaknuo je predsjenik Vijeća.

Nadalje, u osnovnoj školi Medvedgrad uređivat će se okoliš te će biti postavljene sprave za igru za što će biti izdvojeno oko 570 tisuća kuna.

Osim toga, nastavit će se projekt sancije sanitarnih čvorova u školi Ivana Cankara gdje je realizirana sanacija na jednom krilu zgrade, a ove godine će se to isto financirati na drugom krilu zgrade s tristo tisuća kuna.

Ukoliko i vi imate pitanja za gradske ili druge institucije, svakako se javite u emisiju Zagrebancija na Jabuci TV svaki radni dan u 19.05 sati.

ključne riječi črnomerec, plan malih komunalnih akcija, dragan korolija marinić, dječja igrališta, oš medvedgrad, oš ivana cankara
Imate zanimljivu priču, fotografiju, video? Tišti Vas neki problem ili mislite da bi bilo nešto zanimljivo za objaviti? Ispunite formular za kontakt, ostavite podatke i naši novinari kontaktirat će Vas u najbržem roku...