DUBRAVA

Trinaest umirovljenika

odmjerilo snage u pjevanju

TKO PJEVA, ZLO NE MISLI

Prt Scr Jabuka TV

Nastupili su stariji građani iz svih umirovljeničkih domova diljem Zagreba, a posebnost ove godine je što se natjecalo i sedam muškaraca

Autor: Kristina Križić

Objavljeno: 08.05.2012. 14:04h

Stanovnici svih zagrebačkih domova u zagrebačkoj Dubravi okupili su se s dva cilja: najprije zapjevati, a nakon toga se družiti uz sokove i kolače. Kao i svake godine, i ove su se godine stariji sugrađani okušali u pjevanju, bilo sami ili uz pratnju na klaviru ili gitari. Ovo je 16. natjecanje u pjevanju, a prijavilo se 13 natjecatelja iz svih zagrebačkih umirovljeničkih domova. 

-.-Prt Scr Jabuka TV-.-- Ove godine ima čak sedam muškaraca. Dosada su se uglavnom prijavljivale žene, ali očito je došlo do presedana pa nam se pridružuju i muški korisnici – rekla nam je Ivana Vratan, diplomirala socijalna radnica i terapeut.

Ovaj događaj obilježila je suradnja najmlađih i najstarijih. Tako su djeca iz osnovne škole Vjenceslav Novak pomogla u izradi jastuka i torbica za mobitel koji su bili izloženi u predvorju. Publika je bila odlično raspoložena, a mi smo ih upitali namjeravaju li i oni pustiti glas.

- Svima bih preporučila da, ako imaju imalo sluha, da se prijave na ovakav tip natjecanja. Ili da idu na nekakve radionice. Nikad nije kasno nešto novo naučiti. Ja sam došla podržati svoje cure, Pavlicu i Jelku iz doma Centar. Go, cure! - rekla nam je jedna gospođa iz publike.

U europskoj godini aktivnog starenja i međugeneracijske solidarnosti ovaj događaj je također primjer svjedočenju aktivnosti osoba starije životne dobi koji su i ovog puta pokazali kako im ne nedostaje duha i pozitivne energije.

KLJUČNI PODACI

  • TKO PJEVA, ZLO NE MISLI
  • Trinaest umirovljenika odmjerilo snage u pjevanju

Autor:

Kristina Križić

08.05.2012.

14:04h


KVARTOVI, NAJČITANIJE