Trenutna pozicija: Naslovnica>Kvartovi>Sesvete
RASPOLAŽU S 22 MILIJUNA
Sesvete će ove godine dobiti novi dječji vrtić
Važnije akcije za ovu godinu odnose se i na ugovaranje i gradnju vodoopskrbnog cjevovoda od Blaguške ceste preko ulice Pustike
slika vijesti

Photo www.zagreb.hr
Članak

Autor: Ana Kranjčić
Objavljeno: 07.05.2012. 09:56h

Proračunom Grada Zagreba za male komunalne akcije u gradskoj četvrti Sesvete za 2012. godinu planirano je nešto više od dvadeset i dva milijuna kuna. Važnije planirane akcije za ovu godinu odnose se na ugovaranje i gradnju vodoopskrbnog cjevovoda od Blaguške ceste preko ulice Pustike za veći dio područja Jesenovca koji je veoma kritičan u pogledu vodoopskrbe.

Također je u planu ugovaranje sanacija prijekopa cesta iza tih radova oko 4 090 metara što će ukupno iznositi nešto više od četiri i pol milijuna kuna.

Putem Holdingove Podružnica Vodoopskrba i odvodnja očekuje se dovršetak gradnje precrpne stanice u Prepuštovcu koja je bitna radi omogućavanja tlaka i širenja gradske vodoopskrbne mreže u sjevernom području gradske četvrti Sesvete, a putem Gradskog ureda za izgradnju Grada i Zagrebačkih cesta očekuje se obnova više cesta na širem području.

Očekuje se ugovaranje i gradnja dječjeg vrtića kod osnovne škole u Vugrovcu, za potrebe sjeverne regije i rasterećenja dječjih vrtića u Sesvetama, s uređenjem prilaza i okoliša, potpornim zidom prema pokosu i školi te priključcima komunalne infrastrukture. Osim toga, uređivat će se nogostupi, prilazi i peroni u većem broju Mjesnih odbora. 

Ukoliko i vi imate pitanja za gradske ili druge institucije, svakako se javite u emisiju Zagrebancija na Jabuci TV svaki radni dan u 19.05 sati.

ključne riječi male komunalne akcije, sesvete, vodoopskrba, vugrovec, mjesni odbori, izgradnja dječjeg vrtića, zagrebancija, jabuka tv
Imate zanimljivu priču, fotografiju, video? Tišti Vas neki problem ili mislite da bi bilo nešto zanimljivo za objaviti? Ispunite formular za kontakt, ostavite podatke i naši novinari kontaktirat će Vas u najbržem roku...