SESVETE

Sesvete će ove godine

dobiti novi dječji vrtić

RASPOLAŽU S 22 MILIJUNA

www.zagreb.hr

Važnije akcije za ovu godinu odnose se i na ugovaranje i gradnju vodoopskrbnog cjevovoda od Blaguške ceste preko ulice Pustike

Autor: Ana Kranjčić

Objavljeno: 07.05.2012. 09:56h

Proračunom Grada Zagreba za male komunalne akcije u gradskoj četvrti Sesvete za 2012. godinu planirano je nešto više od dvadeset i dva milijuna kuna. Važnije planirane akcije za ovu godinu odnose se na ugovaranje i gradnju vodoopskrbnog cjevovoda od Blaguške ceste preko ulice Pustike za veći dio područja Jesenovca koji je veoma kritičan u pogledu vodoopskrbe.

Također je u planu ugovaranje sanacija prijekopa cesta iza tih radova oko 4 090 metara što će ukupno iznositi nešto više od četiri i pol milijuna kuna.

Putem Holdingove Podružnica Vodoopskrba i odvodnja očekuje se dovršetak gradnje precrpne stanice u Prepuštovcu koja je bitna radi omogućavanja tlaka i širenja gradske vodoopskrbne mreže u sjevernom području gradske četvrti Sesvete, a putem Gradskog ureda za izgradnju Grada i Zagrebačkih cesta očekuje se obnova više cesta na širem području.

Očekuje se ugovaranje i gradnja dječjeg vrtića kod osnovne škole u Vugrovcu, za potrebe sjeverne regije i rasterećenja dječjih vrtića u Sesvetama, s uređenjem prilaza i okoliša, potpornim zidom prema pokosu i školi te priključcima komunalne infrastrukture. Osim toga, uređivat će se nogostupi, prilazi i peroni u većem broju Mjesnih odbora. 

Ukoliko i vi imate pitanja za gradske ili druge institucije, svakako se javite u emisiju Zagrebancija na Jabuci TV svaki radni dan u 19.05 sati.

KLJUČNI PODACI

  • RASPOLAŽU S 22 MILIJUNA
  • Sesvete će ove godine dobiti novi dječji vrtić

Autor:

Ana Kranjčić

07.05.2012.

09:56h


KVARTOVI, NAJČITANIJE