PEŠČENICA

Putnici linije 214

žele češći vozni red autobusa

PROMETUJE SVAKIH 50 MINUTA

zet.hr

S obzirom da linija trenutno prometuje svakih pedeset minuta, putnici smatraju kako je to prerijetko te zahtijevaju frekventniji red vožnje

Autor: Ana Kranjčić

Objavljeno: 30.06.2012. 16:33h

Putnici koji se koriste autobusnom linijom 214, koja prometuje relacijom Koledinečka-Resnik-Trnava, smatraju kako bi njen vozni red trebao biti češći. Još 2007. godine pisana je peticija kojom se zahtjeva frekventniji vozni red, međutim još nije došlo do promjene po tom pitanju. Naime, trenutno linija prometuje svakih 50 minuta što je prilično rijetko te se građani pitaju hoće li doći do promjene voznog reda sporne linije. 

- Često smo u prilici i u situaciji da, na zahtjev naših građana, interveniramo sa zahtjevima, odnosno zamolbama prema ZET-u sa željom da nadležni preispitaju broj polazaka na pojedinim autobusnim linijama, pa tako i na autobusnoj liniji 214 gdje smo intervenirali već u prošloj godini, baš u ovo vrijeme, negdje oko srpnja, na zahtjev građana - kazao je Dragan Vučić, predsjednik Vijeća gradske četvrti Peščenica-Žitnjak.

Tada je predmet zahtjeva građana bio vezan uz premali broj polazaka autobusnih linija nedjeljama i blagdanima, osobito nakon 13 sati sve do navečer. Zagrebački električni tramvaj izašao je ususret tamošnjim građanima i pozitivno odgovorio na predmetnu molbu tako što je povećan broj polazaka nedjeljama i blagdanima.

- I sada ćemo ponovno zahtjevati od ZET-a da sagleda sadašnje stanje i da po potrebi reagira, odnosno da pojača potreban broj polazaka autobusa na toj liniji - najavio je Vučić.

Ukoliko i vi imate pitanja za gradske ili druge institucije, svakako se javite u emisiju Zagrebancija na Jabuci TV svaki radni dan u 19.05 sati.

KLJUČNI PODACI

  • PROMETUJE SVAKIH 50 MINUTA
  • Putnici linije 214 žele češći vozni red autobusa

Autor:

Ana Kranjčić

30.06.2012.

16:33h


KVARTOVI, NAJČITANIJE