TREŠNJEVKA

Psi na Jarunu smiju

samo na posebno ograđeni dio

BEZ PASA NA ŠRC JARUN

Zvonimira Ivanišević/ Zagrebancija

Na Jarunu nije dopušteno kretanje pasa, jer postoji ograđeni dio između ulaza Hrgovići prema Hrvatskom sokolu gdje se psi mogu šetati

Autor: Gorana Banjeglav

Objavljeno: 01.08.2013. 10:02h

Gledatelje Jabuke TV koji svoje slobodno vrijeme provode na Jarunu zasmetali su psi koji se slobodno šeću na području oko jezera. Stoga ih je zanimalo je li dopušteno kretanje pasa na Športsko rekreacijskom centru Jarun i ako nije, zašto nitko ne sankcionira vlasnike koji se toga ne pridržavaju. 

- Na Jarunu nije dopušteno kretanje pasa, postoji ograđeni dio između ulaza Hrgovići prema Hrvatskom sokolu gdje se psi mogu šetati, ali samo na uzici. Na području ostatka Jaruna psi nemaju pravo pristupa - istaknula je Andrea Šimag, glasnogovnica podružnice Upravljanje športskim objektima.

Zaštitari Športsko rekreacijskog centra nemaju mogućnost sankcioniranja nesavjesnih vlasnika pasa, ali ih mogu upozoriti da se maknu s područja centra te ih uputiti na ograđeni dio Jaruna predviđen za kretanje pasa. 

- Kazne može davati samo komunalno redarstvo i želim istaknuti kako smo i u svibnju i u lipnju imali akcije s komunalnim redarima -  dodala je Šimag.

S obzirom da dio građana reagira tek kad dobiju novčanu kaznu, akcije s komunalnim redarima trebale bi biti i češće.

KLJUČNI PODACI

  • BEZ PASA NA ŠRC JARUN
  • Psi na Jarunu smiju samo na posebno ograđeni dio

Autor:

Gorana Banjeglav

01.08.2013.

10:02h


KVARTOVI, NAJČITANIJE