NOVI ZAGREB

Prvi puta kvart Travno

obilježava svoje dane

TRI DANA ZABAVE

PrtScr Jabuka TV

Kvart Travno po prvi puta od svoga postojanja održava manifestaciju pod nazivom "Dani Travnog" koji će trajati od 25. do 28. travnja

Autor: Ivana Šimac

Objavljeno: 25.04.2012. 22:07h

Katastarske knjige pokazuju, krajem tridesetih godina prošloga stoljeća prvi puta je zabilježeno ime Travnog, na mjestu koje je tada još bilo krčevina. Danas Travno ima nekoliko tisuća stanovnika, izuzevši Mamutice kao jedne od najprepoznatljivijih stambenih zgrada na području Zagreba i šire. Upravo zato Travno je zaslužilo i svoj Centar za kulturu koji ovakve događaje i organizira.

- Ovo naselje ima više od 11 tisuća stanovnika. Od 1939. godine u katastarskim kartama je zabilježen naziv za ovo područje krčevine, a već '70-ih godina upotrebljava se naziv Travno. Danas je to jedan moderan gradski kvart, sa svim pogodnostima za život i evo kvartu je dodijeljen i ovaj naš Centar za kulturu - rekao je Josip Forjan, ravnatelj Međunarodnog centra za usluge u kulturi.

-.-PrtScr Jabuka TV-.-Dječje radionice, kazališne predstave, ali i likovna izložba, zauzele su svoje mjesto u bogatom planu i programu. Kvartovski umjetnici tako su dobili priliku prikazati svoj rad prvim susjedima kao i svim drugim zainteresiranim građanima.

- Od '90-te godine sam stanovnik Travnog. Dosta slika prikazuju moje viđenje kvarta, kao primjerice jedna pod nazivom "Pogled s mog prozora". Moja publika su svi koji razumiju moju umjetnost.Ovdje sam izložio svoje slike na prijedlog mojih prijatelja iz Odbora Travno, na što sam se sa zadovoljstvom odazvao - objasnio je Kemal Zahirović, koji se već dugi niz godina bavi slikarstvom, skupljanjem starih slika i restauracijom.

Bolje sudjelovati na kreativnim radionicama, nego biti u školi, rekli su nam klinci i klinceze koji su iskušavali svoje vještine u oslikavanju vitraja.

Manifestacija se održava prvi puta, a nisu pozvani samo stanovnici Travnog, već svi građani koji žele uživati u kulturnim manifestacijama na platou Mamutice.

KLJUČNI PODACI

  • TRI DANA ZABAVE
  • Prvi puta kvart Travno obilježava svoje dane

Autor:

Ivana Šimac

25.04.2012.

22:07h


KVARTOVI, NAJČITANIJE