Trenutna pozicija: Naslovnica>Kvartovi>Trešnjevka
TRIBINA U CEKATE-U
Provjerite kako moda utječe na naš svijet
Gošća tribine je Iva Košutić iz Instituta za društvena istraživanja koja će pokušati odgovoriti na sva pitanja o modi i utjecaju mode
slika vijesti

Photo Zvonimira Ivanišević/ Zagrebancija
Članak

Autor: T.M./Cekate
Objavljeno: 12.04.2012. 16:02h

Centar za kulturu Trešnjevka organizira tribinu o modi propitujući društvena određenja i funkcije mode, jednog od najintrigantnijih fenomena modernog života koji zaokuplja znanstvenike svih područja, ali i najširu javnost.

Prodor potrošačkog društva, stalni poticaji na trošenje, bombardiranje reklamama svih vrsta te česte promjene trendova u proizvodnji uvjetovali su učestale pokušaje racionalnog objašnjavanja, traženja zakonitosti ili smisla modnih kretanja.

Jesu li brze promjene u modi indikator smjera u kojem se kreće današnje društvo? Može li se govoriti o sve većoj prevazi vizualnog kao bitnom određenju suvremenosti, a najjasnije iskazanom upravo u modi? Gošća tribine je Iva Košutić iz Instituta za društvena istraživanja koja će pokušati odgovoriti na pitanja. 

Tribina će se održati u utorak, 17. travnja u 19.30 sati u Parku Stara Trešnjevka 1.Vezani članci:
FACEBOOK KOMENTARI
ključne riječi tribina, cekate, moda, iva košutić
Imate zanimljivu priču, fotografiju, video? Tišti Vas neki problem ili mislite da bi bilo nešto zanimljivo za objaviti? Ispunite formular za kontakt, ostavite podatke i naši novinari kontaktirat će Vas u najbržem roku...